Paarden, honden en vissers op strand

29 mrt 2012

Er komt één regeling voor paarden, honden en vissers op het strand. Honden en vissers mogen, onder bepaalde voorwaarden, ook in de zomerseizoen overdag op het strand. De regeling gaat vanaf 1 april 2012 in.

Van 1 april tot 1 oktober zijn paarden, honden en vissers op het Katwijkse strand tussen 9.00 en 19.00 uur niet toegestaan. Bij een temperatuur lager dan 18° en/of neerslag mogen paarden, honden en vissers in genoemde periode ook overdag op het strand.

Wappert de vlag? Niet paardrijden, wandelen met honden of sportvissen

De nieuwe regeling wordt kenbaar gemaakt op de informatieborden bij de strandafgangen en via een vlag. De vlag wordt opgehangen bij de politiestrandpost en de twee strandposten van de reddingsbrigade. Als de vlag is gehesen, zijn paarden, honden en vissers niet toegestaan op het strand. Het is een witte vlag met een rood verbodsteken.

Vrij toegankelijk

Het strandgedeelte ten noorden van strandvak C (naast kitevereniging Airtime) is het hele jaar vrij toegankelijk voor honden en vissers. Paarden mochten al langer op het strand bij een temperatuur lager dan 18° en/of neerslag.

BRON: Gemeente Katwijk

Voor meer informatie over de strandpaviljoens en andere verenigingen wil ik verwijzen naar een PDF van de Gemeente Katwijk die duidelijkheid moet scheppen waar bepaalde locaties zijn.

PDF Link volledig strandbeleid gemeente Katwijk

Strandvak indeling