Weblog van onze strand redacteurs

 

Veslag NKC 13 oktober 2018

 

NKC Katwijk.  13 oktober 2018 Katwijk

Vandaag was het dan zo ver. De eerste keer dat er een wedstrijd van dit formaat wordt gevist in Katwijk. Natuurlijk dank aan alle vrijwilligers het vandaag mede mogelijk hebben gemaakt. In de vroege ochtend een wedstrijdbaan uit zetten van 6 km is een heel eind. En natuurlijk de trekker chauffeurs die de mensen weg brachten naar hun plekje. Zo stond iedereen lekker op tijd op hun plekje en om 10 uur vlogen er 175 loodjes het water in. Wij mochten het proberen op plekje 23.

Sebas a                Mart  b                 Niels c                  Huig d                   Kees e 

Hans en Erik waren vandaag controleurs, samen met Bert Kloos en Gerrit v.d. Bent. Het was vandaag weer sprokkelen. De hele week was er belachelijk veel baars gevangen en vandaag was het water zo dik als koffie. Dus geen baarzen maar wat dan wel? Het was zeer plekkerig en wanneer de ene veel vis ving, ving de andere weer niets maar dat kon na 2 uur volledig zijn omgeslagen. Zo kon ik ze maar niet vinden. De ene buurman ving zijn vis 30 meter uit de kant en de andere ver weg. Mart kreeg ze gelijk al te pakken. Na 30 min lagen er al botten op de kant te spartelen. Niels en Kees hadden na een uur ook vis, Kees had er 2 en Niels 3. Helaas konden ze de rest van de wedstrijd niets meer te pakken krijgen. Huig had last van vuil en kon ze ook niet aan de schubben komen. Ik kreeg ze maar niet te pakken tot kwart over 1. Van ver kwam er een bot uit het water. Dat was voor het team goed want de beste 4 tellen en nu had er 4 man vis.Ik had ze gevonden en na 30 min lagen er nog 4 vissen op de kant. 5 vissen in een kleine 3 kwartier.Huig kreeg het toch voor elkaar om nog een Baars te pakken te krijgen. Morgen horen we de uitslag en dit gaat zoals jullie gewend zijn ook op Facebook.

 De volgende wedstrijd is op 15 december in West Kapelle.

 The Day After

 

Na een slapeloze nacht te hebben gehad volgde er dan vandaag de uitslag van de 4e NKC op eigen bodem. De visserij was niet zoals we hadden gehoopt en het  referentiekader, onze buren die uiteindelijk eerste werden (Team Nightwish gefeliciteerd!!), hoopten we op een top 15. Soms wordt het mooier dan je denkt en bij het bekend worden van de uitslag blijken we een 7e plaats overal te hebben gevist tussen al het geweld.

  • ·         Niels viste een 6, Sebas een 7, Martin een 11, Kees een 17 en ondanks dat hij enorm zijn best heeft gedaan, werd Huig de afschrijver van vandaag met een 21ste plaats in het vak.
  • ·         Overal stijgen we nog een plekje, waardoor we nu op de 11e plaats staan (gedeeltelijk 10e). Een mooi uitgangspunt voor West Kapelle, waar we vorig jaar toch weer wat wijzer zijn geworden na een blamage.
  • ·         Langs deze weg willen wij nogmaals de organisatie van de NKC voor de fijne samenwerking en alle vrijwilligers bedanken (trekker chauffeurs, uitzetters, barbemanning en controleurs). Rest mij nog om iemand in het bijzonder te bedanken: Daniel van Duyn. Hij is de zee in gedoken om het staandwant bij D2-C35 uit het water te halen. Daniel: bikkel, bedankt!

Op naar Zeeland op 15 december voor de ontknoping van dit spektakel!
NKC 131018 002.jpg

NKC 131018 007.jpg NKC 131018 006.jpg

 

Piet Meijvogel bokaal 29 september 2018

Piet Meijvogel bokaal 29 september 2018

Vandaag stond de eigen wedstrijd op het programma: de Piet Meijvogelbokaal. Een mooie wedstrijd waar centjes elkaar worden gevist voor het goede doel. Net als vorig jaar was dat Campagne Team Huntington. Het geld komt ten goede aan de het onderzoek naar en de bestrijding van deze verschrikkelijke ziekte. In totaal is er 4 miljoen nodig. Tot op heden heeft deze stichting al 2.3 miljoen opgehaald. Een mooi streven waar wij ook ons steentje aan bij willen dragen. 
Met het oog op de NKC over 2 weken op hetzelfde parcours leek het ons een prima datum om deze wedstijd te organiseren. Veel vissers maken van graag van de gelegenheid gebruik om het parcours te verkennen. Dat bleek ook wel uit de 119 inschrijvingen. 
In de ochtend waren de opbouwers, uitzetter, kaartuitgevers al druk in de weer. Om 6:30 werden de deuren van de Mijlpaal geopend en konden de kaarten worden opgehaald. Het weer was een keer in ons voordeel vandaag. Geen wind en met een graadje of 20 was het best vertoeven op strand. 
Om 9:00 gingen de loodjes de zee in, in de hoop op vis. Bij velen bleef het lang stil. De visserij was in de vakken C D en E niet best. Veel vuil gooide ook nog eens roet in het eten. Op sommige plaatsen was er dan buiten de eerste 30 meter niet te vissen. Maar wie een kommetje of geultje voor zich had kon goede zaken doen.
Na 4 uur kon de stand worden opgemaakt. Na de verhalen van mooie baarzen, botten en paling begon ik bij mezelf af te vragen waar ze deze vandaan hadden gehaald. Het wilde voor ons korps, buiten Kees, niet lopen zoals we het graag hadden gezien. 
Om een lang verhaal kort te maken: de winnaar van vandaag was Charles Laboure. Het winnende korps was korps Hengelsport Oosterschelde/J&A steigers. Proficiat, een goede generale voor de 30e. 
Maar de grootste winnaar van vandaag was Campagneteam Huntington. Ze mochten namens Ellen te Dolder 1600,- in ontvangst nemen. En als klap op de vuurpijl kwam daar nog eens 1500,- boven op, geschonken door de stichting van Martina (Ons Stekkie).
Langs deze weg wil ik alle vrijwilligers en sponsoren bedanken voor hun inzet. Maar in het bijzonder willen we Miranda Spierenburg van Hengelsport Overrijn en Hengelsport Ons Stekkie bedanken voor hun steun in goederen om dit mooie evenement mogelijk te maken. 
Wat ons betreft voor herhaling vatbaar! Op naar de 4e NKC op ons eigen strandje op 13 oktober

 

Met dank aan Martin van Rhijn

Dagje Zoutelande 16 juni 2018

Dagje Zoutelande (Zeeland) 16 juni 2018

Na lang plannen en uitzoeken was het toch gelukt om met een kleine delegatie van het zeevisteam hengelsport Overrijn de tocht te maken naar het zilte Zeeland om daar proberen een haai te verleiden.

Martin van Rhijn was vandaag al in alle vroegte vertrokken om het te proberen. Om half 7 stond hij al in alle vroegte op het strand om ze te pakken te krijgen.

Het blijft helaas een loterij. Ze zitten er wel maar of je ze kan vangen is een 2e.

Je buurman kan er 2 achter elkaar vangen en zelf kan je met lege handen naar huis.

Martin kreeg het niet voor elkaar om deze ochtend een haai te vangen. Een zeebaars van rond de 40 was alles wat hij te pakken kreeg. Op zich leuk maar daarvoor ga je niet 4 uur in een auto zitten.

Kees de Weger Niels van Rossum en ik moest wel gewoon werken en vertrokken laat in de middag.

Om half 8 kwamen wij bij het strand aan en gooide de loodjes ter water.

Onze buren kregen het voor elkaar om in een half uur 2 haaien te landen. Wat een prachtig gezicht, vechten in de branding met de vinnen boven water, en door het heldere water kan je ze prachtig zien.

Dat gaf ons moed maar je weet het hier nooit.

Kees kreeg na een half uur toch leven op de top. En toen hij de hengel in zijn handen had was het toch duidelijk geen vuil. Dit moest wel een haai zijn.

En ja hoor, na 5 min rustig de vis binnen halen was het hem gelukt. Een prachtige gevlekte gladde haai van een cm of 85. Snel op de foto en weer laten zwemmen.

Zal het dan toch gebeuren vanavond ?

Deze vis stond al heel lang boven op mijn lijstje en de vangdrang was er.

Ik was even naar Kees en mart gelopen en op dat moment geeft niels een brul. Hij zag op mijn hengel hele kleine tikjes maar om nou te zeggen dat het een grote vis was? Leek meer op vuil. Toch maar kijken en er was niets te voelen op de hengel. Gewoon binnendraaien als of er niets aan de hand was. Tot op 20 meter van de kant. De lijn ging in eens scheef en daar kwam een staart boven water. Er zat toch een haai aan de lijn. Langzaam binnen draaien en met hulp van de rest kam het beest op de kant. En als een kind zo blij mocht ik er dan eindelijk mee op de foto. Het was ook een gevlekte gladde haai van een cm of 80 en deze kon  eindelijk aan mijn lijstje af! Snel de vis terugzetten en door. Helaas was door het binnen draaien mijn lijn afgebroken en deze moest ook gerepareerd  worden. Ik liep er mee naar mijn steun toen ik opeens de slip van mijn andere hengel hoorde gieren. Ik had er weer 1 te pakken. 2 in een kwartier tijd. En dit keer was het een gladde haai. Soort nr. 2.

Mart die de hele dag al bezig was zag de bui al hangen. Toch niet weer voor niets dat eind gereden.

Bij Niels zag je ook het vuur in zijn ogen. Hij moest en zou er 1 vangen kost wat het kost.

We kwamen er achter dat de lijnen van Niels en mij een klein beetje verschillend waren. Paar kleine aanpassingen gedaan en weer verder.

Hij had zijn lijn nog geen 5 min in het water of hij kreeg er een klap op de hengel. Maar deze keer gaf de vis zich niet zomaar gevangen. In het ondiepe water zag je d’r zwemmen. En het leek al wat groter dan de haaien wie we eerder deze avond zagen. Na wat hulp van mart lag ook deze haai op het strand. En wat voor een! 117 cm gladde gevlekte haai mocht hij ontvangen. Een prachtige vis die je niet 123 in onze Nederlandse wateren zou verwachten.

Na Niels zijn momentje mocht ook deze vis weer terug de zee in.

Het water begon al op te komen en mart was de enige nog die "schone handen" had. Het zal toch niet gebeuren dat hij niets zal vangen vanavond. Een half uur ging voorbij en nog niets. Nog een kwartier en hij besloot maar om even het aas te controleren en misschien had hij de spreekwoordelijke ' handdoek ' al in zijn handen.

Mart overkwam het zelfde als ik.

Tijdens het binnendraaien begon op 20 meter voor de kant ineens de lijn weg te lopen en hij dacht dat hij bij mij in de knoop zou zitten. Hij had toevallig zijn hoofdlampje uit staan en zag niet dat er een staart boven water kwam. Hij had ook geen beet gezien en niets gevoeld maar een haai zat er wel aan. En ja hoor. Ook hij mocht met en prachtige haai op de foto.

En na dit avontuur mochten we de weg weer op en terug naar Katwijk.

Als je voor dat we gingen vissen had gezegd dat we allemaal een haai zouden vangen en zelfs 5 met 4 man hadden we je voor gek verklaard. Dit was nou op het goede moment op de juiste plaats.

 

FB_IMG_1529231574274.jpg                 FB_IMG_1529231590348.jpg 
FB_IMG_1529231605826.jpg                    FB_IMG_1529231648177.jpg

Ik zeg, wordt vervolgd.

 

Sebastiaan mol

1ste NFB wedstrijd Noordwijk 24-02-2018

1ste NFB wedstrijd Noordwijk 24 februari 2018.
Zaterdag  begon het seizoen weer met de eerste grote wedstrijd van de NFB. Dit jaar weer veel deelnemers, 139 man. Ook team Overrijn is weer van de partij in ongewijzigde samenstelling. We vissen vanuit de vereniging, HSV Brittenburgh, dit jaar met drie teams mee met deze competitie. De vooruitzichten waren niet echt rooskleurig, door de kou was het afwachten of er nog vis zat onder de kant. De gehele ploeg was al vroeg aanwezig in het clubgebouw van HSV De Sportvisser en al snel werden de kansen van vandaag besproken onder een bakkie. Na de opening van Wim Kruining en het uitreiken van de kaarten kon de weg worden gezet naar de gelote plaatsen. Er werd gevist vanaf het hoge water naar laag en om 09.00 uur begin de zoektocht naar de vis. Al snel bleek dat de vis ver weg verzocht moest worden, dus knallen maar mits je op een plek stond waar je diep water trof. Voor sommige was dit niet het geval en was het afwachten tot je wat verder kon waden om daarvandaan je vis te bereiken. Martin van Rhijn die in het begin geen vis kon pakken kon door een kleine tip van Niels van Rossum toch nog aan een inhaalslag beginnen en eindigde toch nog op een twintigste plaats en was daarmee ook de beste van Team Hengelsport Overrijn gevolgd door Niels met een 51 plek. Kees, Huig en Hans konden geen hoge ogen gooien vandaag jammer genoeg.


NFB 240218 005.jpgNFB 240218 003.jpgNFB 240218 005.jpg


Tekst/Foto's: Ruben van Rossum.

Verslag PKC Westkapelle 09 december 2017

Verslag PKC Westkapelle 09 december 2017

Beste vissers mede vissers en familie en vrienden, vandaag stond de allerlaatste PKC wedstrijd op het programma van 2017 ons eerste jaar in deze competitie en zeker niet ons laatste jaar. Een fantastisch jaar als ik erop terug kijk. De beleving er naar toe. De gezellige autoritjes Huig Schaap Sr. Met Guus bij mart in de auto.. per spoor kedeng  kedeng vliegen de kilometers door! (Lievelingsplaat van huig) Zeer gemotiveerd gingen we de laatste wedstrijd in. Westkapelle/kustlicht in het Zeeuwse. 5 uur ‘s morgens van huis af en na 2 uur karren tijd voor een bakkie. Kaart en steknummer ophalen en door. Koud dat het was KOUD. gelukkig viel het weer alles mee t.o.v. van de rest van het land. We hadden de nodige informatie verzameld hoe en hier te vissen. Kort dik en ver heul verre. Maar eruit komen is hier ook een kunst. Een dikke kleirand met daarachter een slijtgeul uit de Westerschelde, zie daar maar is met flinke zijwind vis uit te trekken. Heel wat lijnen met z’n  alle afgetrokken op de kleirand. Maar, goed weer wat geleerd. Trof je het met je plek dan kon je moeiteloos je vis binnen halen. Om het maar even in het kort af te maken; huig heeft lekker gevist, hele wedstrijd niet gehoord. Kees heeft ons nog een klein beetje overeind gehouden met 21 vissen(vooral grote wijting en mooie scharren) bij Sebas liep het ook niet lekker in het begin???? ondanks z’n nieuwe poken. En bij mart en mij om het  af te sluiten; vele lijnen afgetrokken, waarschijnlijk veel oesterbanken op de kleirand. Maar goed al met al een leuk en leerzaam jaar gehad. Op naar volgend jaar! Terug gekomen op de prijsuitreiking locatie stond ons een leuke afsluiting te wachten. Er maar even wat te vreten halen om de hoek, peukjes aan het eind v.d. straat, Kees ondertussen op captains meeting. Uurtje later aan het bier! Organisatie had  z’n uiterste best gedaan om er top afsluiting van te maken, een hele mooie tombola met mooie hengelsportprijzen en een heerlijk buffet, vervolgens de prijsuitreiking heel goed in elkaar gezet met voor ieder korps mooie prijzen! We zijn 24ste geworden dit jaar toch niet heel verkeerd voor het eerste jaar van de 34 teams. We hadden een goede start met een 8e plek op de eerste wedstrijd. We konden dit helaas niet doorzetten en hopelijk volgend jaar wel.  Hans Eenkhoorn was reserve vandaag en toch ook nog (eventjes) langs gekomen  helemaal naar zeeland om ons ook weer thuis te brengen, hans bedankt nogmaals  Hengelsport Overrijn voor de sponsoring dit jaar en niet te vergeten  Miranda Spierenburg  voor jou inzet. Zijn we super blij mee!! Op naar 2018, iedereen die we niet meer zien, fijne dagen en een goed uiteinde!????  Tot 30 december, Overrijn oliebollen wedstrijd! 
Met dank aan Niels van Rossum

Fotografie: Huig Schaap.

 Team Overrijn
24955547_2030956450505988_780763691116912951_o.jpg

 

25151925_2075549475805136_7751080144645592311_n.jpg

24909777_2075549592471791_3527136847969658584_n.jpg

Verslag 3e NFB 04 november 2017 Noordwijk

NFB verslag 3e wedstrijd 04 november 2017 Noordwijk.

 

Gisteren stond de derde NFB-wedstrijd op het programma. Dit maal werd met de karavaan koers gezet richting Egmond aan zee. Om 5:45 werd eerst Kees opgehaald, daarna Niels en uiteindelijk Huig. Met 4 man en al hun spullen zat de auto dan ook echt vol waardoor Hans mee kon rijden met de concurrenten van vandaag. Nadat we eerst onder het genot van een bakje koffie de vangsten van afgelopen week hadden besproken, werden daarna de kaarten opgehaald. We stonden op 31. Zelf mocht ik naar het B-vak.

Daar aan gekomen bleek dat we het slechter hadden kunnen treffen. Een uitloop naast een plaat die er bij Hans Nulle, de buurman uit ging.

Nadat het startsignaal klonk om 9:00 gingen hoopvol de lijnen te water. Maar wat een stroming stond er in het binnengat. En dat gecombineerd met het vele vuil maakte het haast niet te doen. Maar toch kwam er her en der een visje tussen het vuil mee. Dus toch maar proberen, want Hans had er al snel 3 in de emmer. Na een kleine twee uur tijd kon ik mijn eerste botje verwelkomen. Hans had er ondertussen 4 en Peter van Dam een stukje verderop 7.

In de tussentijd werden we voorzien van een lekker broodje worst. Dat hebben de mannen van Egmond goed voor elkaar.

Ik had er weinig vertrouwen in dat er nog vis uit de zwin zou komen en ben ik overgeschakeld naar het vissen over de bank. En dat had ik eerder moeten doen. Want al snel had ik daar de vis gevonden. Na een inhaalrace in de laatste anderhalf uur had ik uiteindelijk 10 vissen op de kaart. Peter eindigde op 9 en Hans op 8. Daar zag het halverwege niet naar uit en het is altijd lekker wanneer je de buren voorbij gaat.

Na de tippel terug de vangsten van de rest van het korps vernomen. Kees begin heel goed en had er al snel 6, maar daar is het dan ook op blijven steken. Niels had er 4, net als Huig. Hans is blijven steken op 2 vissen.

Het bleek wel heel plekkerig te zijn, zoals het vaak het geval is. Op sommige plaatsen was het niet te doen om over de bank te vissen waardoor men noodgedwongen voor de bank moet blijven vissen.

Bij de prijsuitreiking bleek Kees 67e, Niels 80e, Huig 88e Hans 142e en ik 20e te zijn geworden, wat mij een visemmer opleverde. Wel handig wanneer je die mee neemt tijdens een wedstrijd want wanneer je een baars vangt van 41 en je geen emmer bij je hebt gooi je maar je kist leeg om de baars hier in te doen, toch Hans?

Helaas geen goede uitslag voor de korpscompetitie waar we 15e werden. Maar we hebben het naar ons zin gehad. Onder het genot van een CD van Guus werd er koers richting huis gezet.


 
Verslag Piet Meyvogel bokaal 28 oktober 2017

Piet Meijvogel Bokaal 28 oktober 2017.

Opbrengst komt ten goed van Campagne Team Huntington

 

Op 28 oktober was het zover. De 4e editie van de Piet Meijvogelbokaal werd gehouden. Al lange tijd was de organisatie druk bezig om de voorbereidingen te treffen. Zo werd er uiteindelijk een gigantische prijzentafel neergezet en een nog veel grotere loterij. En dat met een doel: zoveel mogelijk geld generen voor het goede doel. En dit jaar was dat goede doel Huntington Campagneteam. Zij zetten zich in om zoveel mogelijk geld bij elkaar te verzamelen om het onderzoek naar en de behandeling van de ziekte van Huntington te bekostigen. Zij hebben 4 miljoen nodig om dit te kunnen realiseren. De ziekte van Huntington is helaas een ziekte die binnen onze gemeenschap veelvuldig voorkomt. Iedereen heeft zijn familie- of kennissenkring wel een bekende die het heeft of eraan overleden is waardoor deze ziekte dichtbij komt. Ook is er zo een verenigingslid die lijdt aan deze ziekte. Voor ons voldoende redenen dus om hiervoor te vissen.

Nadat de mensen van de bar al in alle vroegte bezig waren om de voorbereidingen te treffen voor deze dag, kwam ook Huig met een bus volgeladen met de prijzentafel richting de Mijlpaal. Snel alles uitladen en de tafel gereed maken. Want om 6:30 gingen de deuren van de Mijlpaal open zodat de vissers hun wedstrijdkaart konden ophalen. Nadat bijna iedereen die zich opgegeven had zijn(of haar, want er visten ook 4 vrouwen mee) wedstrijdkaart had opgehaald, kon de gang richting het strand worden gemaakt. 128 vissers hadden een plekje op strand verkregen waar het uiteindelijk moest gaan gebeuren. De pittige westenwind zou het allemaal niet gemakkelijk maken. Nadat iedereen met de trekker naar de plaatsen waren gebracht, klonk om 9:00 het beginsignaal. Sommigen hoefden niet lang te wachten op hun eerste vis, terwijl het bij anderen niet wilde lukken. De plaats is toch bepalend en vandaag was dat niet anders. Her en der werden er grote botten gevangen en af een toe een klein baarsje. Buurman Kees Kleinjan wist een mooi gulletje te verschalken van 46 cm, welke hem uiteindelijk de prijs voor de grootste vis opleverde. Naarmate de wedstrijd vordere hadden de meesten wel een visje weten te vangen. Nadat om 13:00 het eindsignaal had geklonken konden de vissers hun gang weer richting de Mijlpaal maken. Gelukkig ging de terugweg sneller dan de heenweg, daar de trekkers voor aanvang van de wedstrijd slecht door het mulle zand konden rijden vanwege het hoge water.

In die tussentijd hadden de dames van de loterij al heel wat werk verzet door alle prijzen geregeld door Arjan netjes in te pakken en klaar te zetten. Maar wat een loterij zeg. Ik denk dat menig vereniging hier jaloers op is.

In de tussentijd dat iedereen de Mijlpaal had gevonden, werd er druk geteld en gerekend door de mannen van de commissie en Wianda en Wim om een eindstand te kunnen bepalen.

Rond 15:30 kwam daar dan het verlossende woord: er is een uitslag. We mochten maar liefst 50 prijzen verdelen onder de vissers, naast de terugkomprijs en de prijs voor de grootste vis beschikbaar gesteld door Miranda van Hengelsport Overrijn.

Voordat de prijzen werden verdeeld werd eerst het bedrag kenbaar gemaakt welke deze dag was gegenereerd. Afgevaardigde Diederik van Bruggen van Huntington Campagneteam mocht eerst een cheque in ontvangst nemen van Martina Krijgsman-Schut die met haar bedrijf een bedrag van 1000,- beschikbaar stelde aan HCT. Daar bovenop kwam ook nog eens het schitterende bedrag van 2200,- welke de vissers vandaag bij elkaar hebben gevist. Totaal 3200,-. Dit is een fantastische opbrengst en daarmee is HCT de grootste winnaar van vandaag.

Vervolgens konden de prijzen voor de vissers worden uitgereikt. Grote winnaar van vandaag was Arjan Rijnberg die met 32 vissen en ruim 8 meter aan vis de Piet Meijvogel Bokaal 2017 op zijn naam mocht schrijven. Terugkomprijs werd gewonnen door Stefanos Kristokakis, die nu niet meer hoeft te sjouwen met zijn spullen.

Langs deze weg wil ik Hengelsport Ons Stekkie bedanken voor hun grote aandeel in de prijzentafel. Maar ook hartelijk dank aan alle vrijwilligers en sponsoren die op wat voor wijze dan ook hun steentje hebben bijgedragen aan dit evenement. Zonder jullie zou dit allemaal niet mogelijk zijn.

Volgend jaar hopen we deze wedstrijd wederom te organiseren. De verwachte datum zal 29 september. Hopelijk tot dan!

De uitslag volgt later

Verslag Overrijn Cup 25 maart 2017

25-03-17. De Overrijn Cup!

Zaterdag was het dan eindelijk zover. 131 mannen en 4 fotomodellen gingen de strijd met elkaar aan op ons fantastische mooie strand! Wie o wie zou de eerste Overrijn bokaal in z’n handen mogen nemen! Uit alle windstreken kwamen de inschrijvingen vandaan! Zeeuwen, Friezen, Belgen en ook Noordwijkers hadden zich aangemeld! Fijn om te zien dat het voor sommige meer dan alleen vissen is, want bij onze club staat namelijk gezelligheid ook hoog in het vaandel! Martin en Miranda hadden elkaar meer gesproken de laatste maanden dan menig getrouwd stel! en dat alles om iedereen het zo plezierig mogelijk te maken en een prachtige prijzentafel voor te schotelen! Ik mag toch wel spreken dat dat fantastisch gelukt is! Zoals u allen wel gemerkt heeft houdt miep van de kleur roze! Roze koeken roze koffiebekers roze laarsjes, zelfs haar hengel had ze roze laten spuiten! Ton en Sjaak nog bedankt namens miep! De ochtend begon rooskleurig,4.02 stond de wekker en 4.04 zat ik te knopen! Laatste ingevingen zijn meestal de beste! Sommige mensen noemen dat geestenziek maar ik zie het meer als een soort kennis en die heb ik voldoende en niet alleen bij het vissen! Afijn donderdag en vrijdag werd er flink gevangen en dat gaf de burger moed! Baarzen, botten, wijtingen en zelfs tong kwam de kant op! Na wat leuke babbels en handjes gegeven te hebben konden de kaarten opgehaald worden! Ons samengesteld korps (de lekkerbekken) gaf ik nog wat info mee! Sommige gaf ik info mee waar natuurlijk niks van klopte, maar daar ben je visserman voor! Voordat ik me opging maken om na het strand te gaan kreeg ik ineens een roze koek in me muil gepropt met de mededeling dat Miranda bij me stond, ze kan een lekker potje vissen dat zeker, maar de buurman mag altijd haar viskoffer na haar plekje brengen! Ik was dus de Sjaak! Aangekomen op de afrit stond me rug al krom! Ed brand stond al met een vlag te zwaaien, ook Ed was blij dat ie bij me stond! Ik had dus leuke buren die gewoon ook van een dolletje houden! Miranda was deze wedstrijd extra gemotiveerd! Ze wilde niet winnen overal, maar winnen van haar ex collega! Nadat de hengels waren opgetuigd kon Erik op zijn roze feesttoeter blazen om de Overrijn Cup te laten aanvangen! 270 loodjes werden de zee in gesmeten! Hier en daar kwamen de visjes al direct het strand op! Maar bij ons niet, wij zaten lekker aan de roze koeken want het eerste uur bracht weinig! Er was 1 uitslover op stek 26 die lekker in de vis zat. Hij hete Jeroen huppeldepup geloof ik! Miranda kreeg ook nog bezoek van moeders, zus en collega jaap en nog een paar andere wies naam ik vergeten ben! Het was vermakelijk, volop vis, lekkere zon! Wat wil een mens nog meer! Na een klein uur kwam er soms een visie uit! Maar het was verre van genoeg! Ik moest flink door vissen om Miranda achter me te laten, want ze versierde het om met bijna geen hulp 10 vissen aan de haak te slaan en er zaten flinke knoerten bij! Ik zelf kwam niet verder dan 21 en Ed 26! Op strand sloten we het af om het voort te zetten in de mijlpaal! Hengelsport Overrijn had een zanger ingehuurd maar deze was z’n roze microfoon vergeten! Dick plas en kornuiten hadden de mooie verloting geregeld en ik ging lekker aan ‘t bier! De sfeer zat er goed in, iedereen blij want iedereen had vis! Zelfs Leo sip! Na veel gepuzzel en getel kwam rond vieren het hoge woord eruit. Wie was de eerste winnaar van de Overrijn Cup! Met het mooie aantal van 40 stuks werd Jurgen van Rijswijk naar voren geroepen! Met een mooie hengel en drie kusjes van de hoofdsponsor kon Jurgen met roze wangetjes weer plaats nemen op z’n stoel! Marcel Barends werd tweedes en me korps maat ruud derdes! Het Vercelli team pakte de hoofdprijs bij de korpsen! gevolgd door het Yuki-team! Miranda bewees dat de hengels van hengelsport Overrijn toch beter werpen wat ze versloeg haar ex collegeeee met vlag en wimpel! De terugkomprijs ging naar me kameraad Richard Donkerbroek. Er was wel 1 smetje op deze wedstrijd! Nadat mijn loopje de dag na de wedstrijd was voltooid was ik toch redelijk teleurgesteld. Int b vak was een Portugese onderlijn aangetroffen met vier haken. Degene wie hiermee vist!!!! Nooit meer in Kattuk vissen graag! Namens mij en vele andere wil ik men broertje bedanken voor z’n inzet en Miranda voor het op de kaart zetten van HS Brittenburgh! Binnenkort staat er een bloementje op tafel bij jullie! Rest mij nog om te zeggen dat hengelsport Overrijn binnenkort een website waar van alles op te vinden is! Toedelsssssss

2503 008.jpg 2503 007.jpg 2503 006.jpg 2503 004.jpg
2503 005.jpg

 

Verslag 4e avond competitie 10 maart 2017

10-03-2017.

Vierde avondwedstrijd HSV Brittenburgh! gisteren was het dan zo ver, de laatste avondwedstrijd van dit seizoen! Waar we normaal vissen met een man of 9 was het nu volle bak! 21 vissermannetjes gingen de strijd met elkaar aan! Het werd een soort Katwijk/Noordwijk en een beetje Hazerswoude! De Noordwijkse visvereniging HSV de Sportvisser had dus een keurkorps naar het zonnige Kattuk gestuurd! Met Wianda als commandant betraden de jongelui om ff vijf uur manege jonker! Van onze club was er toen nog geen sterveling te bekennen! Na wat slap geleuter van meneer Witteman en een praatje met Richard v loon over z’n zoon die deze wedstrijd helaas niet mee kon vissen omdat hij z’n been op drie plekken had gebroken, druppelde het kattukse volk langzaam binnen! Jaap jonker had deze wedstrijd een trekker ter beschikking gesteld om de luie visser na hun stekkie te brengen! De loting verliep soepeltjes, mijn probleem van de laatste wedstrijden op de zaterdag moest dit keer juist geen probleem zijn! Ten eerste hoefde ik niet na te denken met welk been  ik dit keer als eerste uit bed zou komen! Het was vrijdag. En vrijdags drink ik nooit een druppel, iig niet in de middag! Martin had de laatste weken mijn nummer getrokken en het was wel elke keer stom toevallig dat ik naast hem stond, ik weet natuurlijk dat ik heel gezellig ben en beter kan vissen, maar op een gegeven moment ben je um gewoon zat als ie elke keer maar meer vangt! Dus mijn oplossing was! Ik laat niels mijn kaartje trekken en of de duvel er mee speelt ,ik kreeg plek 13 toebedeeld, ben heel  bijgelovig dus jullie weten dan al wat ik dacht dat er boven me hoofd hing! Mijn lieve broertje trok 10 min later z’n nummertje, en u raad het al, meneer trok nummer 14! De moed zonk alweer in me schoenen maar afijn, ik kan hem best hebben! Nadat iedereen z’n kaart had bemachtigd kon de gang na het strand beginnen! De trekker was een gewild object, vooral bij de Noordwijkers! De Katwijkers gingen gewoon lekker op de fiets, met een uitzondering daar gelaten! Aangekomen op het strand was het heerlijk vertoeven, het zonnetje scheen, prachtig zeetje, gezellige buurmannen en Sjaak op loop afstand, nu alleen hopen dat er wat vis in die emmer gedropt kon worden! De berichten waren vooraf erg goed! Onze spion Mart Vlieland was op strand geweest en vertelde dat de botten opgestapeld lagen! Dat beloofde dus wat! Om 18.30 werd het start signaal gegeven door Berend Duindam. Hij was hier eigenlijk niet voor gemachtigd en het scheelde niet veel of de wedstrijdleiding had deze tuinkabouter al gediskwalificeerd voordat we eigenlijk begonnen waren! Tis dat ie een lekker biertje lust dat gaf de doorslag! Nadat de aaslijn netjes 10 minuutjes int zeetje lag ging ik binnen draaien! Ik viste net achter het bankie waar je toch wel 80 meter voor moest gooien! Mijn broeder had daarvoor al ingedraait wat hem geen vis opleverde! Toen mijn lijn bijna binnen was zag ik een heel klein kolkje! En wat me de laatste wedstrijden niet gelukt was nu een feit. Martin zijn bril viel bijna z’n neus. Jaja ik kon een wijting van 16cm in me bak laten vallen. En dat int licht dus dat beloofde wat als de donker inviel! En zo had ik na vier draaitjes drie wijtingen op de kant! Toen het eenmaal donker was stek 13 leeg. Martinus trok een  paar mooie botten op de kant dus die had me ook weer K.o. De gezelligste van het hele spul Sjaak Witteman was ook in z’n nopjes. Want met een draai van 69 cm deed hij volop mee voor hoofdprijs! Sinds Sjaak niet meer op tinder zit en secondlove.nl en zich verdiept heeft in het lijntjes knopen vist ie de sterren van de hemel! De tijd vloog voorbij. En gezellig was het! Ik dacht nog een mooie foto te maken van een zeehond die vlakbij mij naar de bank zwom, maar toen ik eens goed uit me dopjes keek was het hans die tot z’n klores int water liep. En zo werd het half 10. De trekker stond klaar en zo konden we met het tuig weer na de manege! Ook daar zat de sfeer er gelijk in! Nederlandstalige muziek, chinees en een bar vol dronken vrouwen! Nou wat wil een mens nog meer! Henk Scheep had het lopend buffet verzorgt en ik moet zeggen het was voortreffelijk! Lik you look, menu 69 en hete kip, alles was aanwezig! Smullen was het! Wianda van Elswijk werd aan de telling gezet, dus de rest kon aan het bier! Echt veel over vissen werd er niet gesproken, Bert Kloos had zichzelf aan de haak geslagen dat was eigenlijk het serieuste gesprek van heel de avond! Daarna was het lachen gieren brullen, polonaise en aan de bel hangen! Na een klein uurtje kwam het verlossende woord van onze quizmaster! Wie o wie zou nou de laatste wedstrijd gewonnen hebben? Werd het Katwijk of Noordtuk? Het werd dus noord wijk. Onze berend had het gefikst. Onze Bert werd tweedes en de autohandelaar uit Hazerswoude derdes! De heren mochten de gang na de mooie prijzentafel maken die mede mogelijk werd gemaakt door hengelsport Overrijn, vishandel de weerstand en   Ahoy Rotterdam. Waarvoor onze hartelijk dank! de kanjerpot die 40 euro bedroeg gleed ook in het broekzakje van de heer Duindam. De bot van 41 cm was het winnende visje geworden voor deze mooie prijs! De overall werd spanning en sensatie. Na 4 wedstrijden kwam het aan op e cm. Martin en Niels hadden beide 8 strafpunten, Martin had 1651 cm vis! Niels 1639cm. Wat dus Martin van Rhijn de avondkampioen 2016/17 maakt! Ben toch wel trots op  hem ook al denkt ie van niet. Had um liever zelf gewonnen maar met me derde stek was ik dit jaar dik tevreden. Hierbij wil ik iedereen bedanken voor de leuke dag. En dat we dit maar vaker met z’n alle mogen doen! En voor degene die zich voortaan opgeven, als je niet kan er word wel op je gerekend. Belletje is wel zo netjes! Er was ook nog een mooie terugkom prijs. gesponsord door Huig. Die ging naar stek nm 14. Ik heb z’n naam al vaak genoemd. Het was men buurman. Heren tot 25  maart . Overrijn Cup het word een feestje. Hoiiiii

 

Verslag 11e competitie 04 maart 2017

04/03/2017.

11de tevens laatste competitie wedstrijd!  De spanning en zenuwen gierden bij sommige door hun lijf! Want vandaag zou de ontknoping komen van het spannende vis seizoen! Eric, Niels en Sebastiaan mochten het uit gaan maken wie de eeuwige roem van vis koning 2016/2017 zou gaan worden! Natuurlijk is de echte ontknoping pas op de feestavond. Maar deze drie matadors wisten wat er vandaag op het spel stond! De redacteur die dit seizoen als een kogel begon is geëindigd in mineur. Het niet weten welk been er eerste uit bed moest en daarna alles geprobeerd te hebben om goed voor de dag te komen is geëindigd dat ik niet eens wist dat de laatste wedstrijd afgelopen zaterdag vervist werd. Toen ik het eenmaal hoorde waren de winkels gesloten en was er geen wurmpje meer te krijgen! Ook dat kan verkeren! Dit keer kon ik dus vanaf de zijlijn toekijken hoe de strijd zou losbarsten! Om 9.45 uur kwam ik het strand opgewandeld. de kopstek werd bezet door de eerste kanshebber. Eric had dus de mooiste plek (dacht ik) maar hoorde dat de teller nog op nul stond! Kees de weger stond er naast en viste met de Viper! De hengel waar hij alleen maar voor op hoefde te  staan en hem in ontvangst kon nemen! En dat legt hem geen windeieren! Naast kees stond Nicholas Charisteaspapadopulos!, onze griekse bottenmepper had al snel in de gaten dat de massa vis bij kees voor z’n neus lagen en dropte z’n lood telkens bij kees voor z’n neus! Jaco rijnsent was weer in zn nopjes en trok de ene na de andere joekel van 15 cm eruit! En zo ging me zoektocht na de andere twee kanshebbers door! Kees v dijk leek ook weer goed papieren te hebben want bij het passeren stond de teller al op 10! Even verder stond Richard. Daar bleef ik ff hangen. Want die cobra daar word ik toch wel iets opgewonden van! Ik heb hem even in me handjes gehad en mocht er een uithaal mee doen. Wat een heerlijke hengel is dat, weegt niks en zo strak als een huis! Toen we afscheid namen kwam ik bij me allerliefste broertje uit! Zn humeur was niet echt om na huis te schrijven! Helaas was z’n aas overleden en dat bracht rouwstemming! Niet alleen bij Martin maar iedereen had er last van! Tis een levend product en daar gaat kan natuurlijk wel iets fout mee gaan. Maar dit was extreem! Gelukkig heeft het personeel van de hengelsport zaak hun welgemeende excuus over gebracht en bij de eerste de beste bestelling krijgt een ieder 50% korting op het aas! Ik geloof dat het wel eenmalig is! De pieren komen weer bij een andere leverancier vandaan! Leen Maarleveld van Ahoy Rotterdam gaat het nu verzorgen! Ze doen echt hun best en miss moeten we Miranda toch maar het vertrouwen geven dat het goed komt! Afijn me wandeling werd beëindigt bij Sebas en Niels. En wat kunnen die gasten vissen. Hans stond exact int midden geparkeerd en kon er alleen maar na kijken. Trekken van drie was geen uitzondering! Na een fikse gil uit de noord van Ruub keek ik om me heen! Er liep een hardloper, of ik die even tot stilstand wilde brengen. Mmmmm . Was loos dacht ik nog? Maar deze speedy conzales was door Ruub z’n lijn gelopen en trok zo z”n hengel na de grond. Ik weer dat de witte spro s een goede stok is en dat je er flink mee kan uit halen. Maar hij is dus niet bestand tegen een klap op het zand. Ruub zn top dwarsdoor de midden. Nadat ik een vriendelijk toch correct  gesprek aan wilde gaan met deze meneer leek het toch uit tegaan lopen op een relpartij wat je vaak ziet op Nieuw-Zuid als de krom bewoners op bezoek komen. Gelukkig heb ik in de jaren toch wat geleerd en kon me inhouden. Het liefste had ik z’n kop eraf getrokken maar gelukkig was wimpie rovers standby. Wim kan goed praten en werd alles in de lieve vrede hersteld! De uitslag van afgelopen zaterdag weet ik niet exact. Maar Sebas was de overal winnaar. Kees de weger won vak c. De rest weten jullie waarschijnlijk zelf. Heren het seizoen was gezellig! We begonnen met foto’s van elkaar nemen en beetje kinderachtig gedoe. Maar we kunnen nu toch spreken dat we een gezellig club hebben die elkaar ook wat gunt! Heren see you .....25 maart.......euhm.....hoe heet die wedstrijd? Overrijncup. Byeeee
0403 1.jpg

Verslag 10e competitie 25 februari 2017

25-02-2017.

10de competitie wedstrijd HSV Brittenburgh! Vriendjes en vriendinnetjes van onze club, vandaag was de voorlaatste wedstrijd van deze competitie! Vanmorgen weer een poging gedaan om toch maar eens goed voor de dag te komen! rollend uit bed, pootje links, pootje rechts, niks werkt! Vrijdag  had ik besloten een kistje Heineken te halen en me zo vol te gieten dat ik op de bank in slaap viel, nou dat was gelukt. Nu nog heel de mijlpaal halen en een beetje dizzy int emmertje graaien. Nadat ik het lootje met samengeknepen oogjes eens goed bekeek kon ik het niet geloven,  ik stond op stek twee en laat daar nou net de winnaars van de laatste wedstrijd gestaan hebben....joehoe...daar moet op gedronken worden!  Het bakje van huig en Henk Scheep ging erin als een zoet broodje! Na wat slap geouwehoer en wat wilde verhalen kon iedereen de gang na het strandje maken, volgens Niels en Erik was het zeetje zo vlak als een pennetje! Na de windhoos van donderdag kon niemand het bij geloven, voor de zekerheid werd er een flink stuk open gelaten voor onze surfvrienden. Niet wetende dat de baan uitzetters de baan verschoven hadden richting het “Strandhuys”! Na een kleine wandeling kwam ik aan bij de afloop. Hans Eenkhoorn had de kopstek en zag ik al met z’n handen in zijn mooie haardos staan!  Me buurmannen hans en kees hadden een plaat voor zich van een meter of 120. Wat dus inhoud dat ik dat teringding ook voor me had! Tis niet tegeloven lieve lezers. Dit jaar waar ik ook ga of sta, alles loopt de soep in! Afijn, optuigen maar die handel. Kees van dijk blies op ff negen uur op zn trompet en daar gingen de onderlijnen. Links van me hoorde ik een flinke knal. Hansie gooide dus binnen 10 sec z’n eerste lijn af. Na wat hulp was hans weer binnen een mum aan het vissen. Na een paar mooie stoten op z’n Yuki r 8 kwam er een baars van 35 cm omhoog! kees van dijk trok de zwin leeg aan kleine botjes, Maart Guyt pakte de grote botten eruit, Sebas trok nog iets grotere botten van heel verrrr de kant op. En ik de arme ziel moest me tevreden s tellen met een bot van jawel 14 cm! En dat nog wel met een afhouder die ik zielig zat te maken gisteravond met me kameraad meneer Heineken! Toen het 11.30 uur was besloot ik om de handdoek in de ring te gooien, ik had het koud, moe en hans was nergens te bekennen. Hans liep eerst 450 meter de zuid in omdat ie daar een mooi putje zag leggen, dus echt gezellig was ie niet. Kees zat verscholen achter de paraplu dus ik kon met de staart tussen men benen het parcours verlaten! Na een fikse wandeling zag ik Willem Bruin nog een bot van 42cm uit het zeetje vissen. Niels had er 13 als of het de normaalste zaak van de wereld is! Leo wilde een snoepje uit me trommel van verdriet omdat het ook niet wilde lukken, was gelukkig nog eerlijk om, te zeggen dat het geen gezouten drop was maar gezouten pieren. Dick plas zag ik nog een baars z’n hersens inslaan van een cm of 32! Kees  wist ze ook aardig te vinden. Mijn wandeling werd beëindigd bij de overall winnaar. Sinds z’n schoonouders bij hem komen kijken en sinds hij lid is van de fanclub van zanger Alex vist flippemans de sterren van de hemel. Miss moet ik vrijdagavond ook maar is de polonaise gaan lopen. Wie weet helpt het! Lieve lezers en lezeressen! De ontknoping nadert en Niels heeft de spanning terug gebracht. Het gaat nog tussen drie man. Wie o wie volgt onze betonstorter op. Of word ie het zelf weer!  We gaan het de laatste wedstrijd mee maken. Heren tot over een paar weekjes! En iedereen de groeten van Koos. z’n operatie is geslaagd en heeft nu weer aan elke hand vijf uitsteksels....byeeee

Verslag 1ste NFB 18 februari 2017

18-02-2017

 

1ste  NFB wedstrijd Noordwijk

Zaterdag 18 februari werd de eerste wedstrijd gevist van het NFB de wedstrijd werd georganiseerd door de sportvisser. De wedstrijden worden dit jaar goed bezocht door meer dan140 deelnemers waaronder ook 13 vissers van de, Brittenburgh, er vissen 3 man individueel en er zijn twee nieuwe teams opgericht: zeevisteam Hengelsport Overrijn en het van Klaveren Overrijn team deze teams zullen komende tijd de eer gaan verdedigen van de club en de sponsoren. Het was al vroeg druk in Noordwijk en er werden al her en der verschillende tactieken besproken door verschillende vissers die de dagen ervoor hadden gevist op Noordwijk. Ver weg, dichtbij, eigenlijk kon je alle kanten op! De wedstrijd begon om negen uur en voor velen was het door de mist moeilijk te bepalen waar je moest gaan vissen. Vis zat er gelukkig wel en op sommige plekken nog behoorlijk ook, bot, schar, wijting en zelfs nog een enkel baarsje. De meeste Katwijkers konden aardig meekomen bleek uit de vele appjes en vangstberichten die werden doorgebeld. De laatste uren werd de visserij wel minder voor iedereen. Om één uur klonk het eindsignaal en tegelijkertijd trok de mist op, op zich jammer. Eenmaal aangekomen in het clubgebouw konden Wim en Gerrit van het NFB weer gaan rekenen en konden alle vissers zich opwarmen met een drankje en warme hap waarna er weer loten gekocht konden worden voor een leuke tombola. Onze tafel stond al snel vol met prijzen, dit kon al niet meer stuk. Na de loterij kon de prijsuitreiking beginnen en werd het spannend of er nog Katwijkers bij de eerste 25 zaten. Als eerste mocht Maikel de Haar naar voren als 19e met acht vissen en 146 cm, Niels van Rossum werd 15e met 7 vissen en 160 cm, Kees van Duijn werd 10e met 9 vissen en 210 cm en Martin van Rhijn werd 7e met 13 vissen en 237 cm. Ook beide korpsen hebben het goed gedaan met een 7e plek voor het Overrijn team en een 6e plek voor het van Klaveren Overrijn team van de 26 teams die meededen. Als vereniging hebben we een 3e plek behaald. Namens alle leden van de NFB willen wij de organisatie van deze wedstrijd bedanken voor de inzet en de gezelligheid en kijken we weer uit naar de volgende wedstrijd op 13 mei in Hoek van Holland

1802 005.jpg1802 004.jpg1802 002.jpg1802 003.jpg

Verslag 3e avond competitie 10 februari 2017

 10-02-17.

 Verslag derde avondcompetitie wedstrijd HSV Brittenburgh!

Vandaag was het weer zo ver, een avondje vissen en vooral veel gezelligheid! Negen man kwamen vol goede moed naar manege Jonker! Vandaag ging het dan echt gebeuren, er zouden kisten vol met scharren gevangen gaan worden! De loting verliep een beetje hectisch vandaag! Ten eerste waren er geen nummers uit gezet en ten tweede wisten we niet eens waar we zouden gaan vissen! Nadat Martin een rondje had gereden op z’n brommobiel werd unaniem besloten dat er dit keer gevist zou worden in de zuid! De zuid is dus richting Wassenaar! Maikel was er niet zo blij mee want de goede man moest op z’n fietsje flink op de pedalen om op tijd op de plaats van bestemming te zijn! Onze alleskunner Huig had vandaag het grootste voordeel van iedereen. Huig had de kopstek en mocht als een soort dirigent iedereen na zijn plekje loodsen! Het is niet zo moeilijk maar toch ging het mis, iedereen stond klaar om te beginnen maar toch moesten we ineens een plek verkassen, kees en ik stonden nu dus echt bijna in Wassenaar! Maar nu komt het mooiste van het verhaal, i.p.v. dat de nummer 1 ook echt op nummer 1 stond, stond nu Niels met balletje vier op de kop! We weten dat huig van gezelligheid houd, maar om je kopstek opofferen voor een gezellig praatje gaat mij wat te ver! Afijn. 19.00 uur werd het sein aanvallen gegeven! Iedereen gooide zover mogelijk, we moesten eerst minimaal 80 meter overbruggen om in het diepere water te komen, nu maar ffies tien minuten wachten en takelen maar. Eerste die binnen draaide was me kleine broertje, zeker na afgelopen zaterdag toen hij ook naast me stond wilde ik hem vandaag wel ffies een vislesje gaan geven! Martin z’n eerste draai was 1 schar. Ik dacht nog bij mezelf, mijn eerste draai worden het er minimaal twee dus hij ligt al achter! Toen de rest van het peloton binnen ging halen was het toch even diep slikken ,niemand had vis behalve me kleine broertje! En zo ging dat de eerste twee uur door. Martin met vis de rest niks! Het mooiste is dat ik eerst op Mart z’n stek stond maar door de verplichte achteraf niet nodige verhuizing moest ik het met lede ogen aanzien! De enige die onze secretaris een beetje bij kon bij houden was Sebas. Kees en ik waren tot de conclusie gekomen dat we geen twee bier van tevoren hadden moeten nemen, we viste met de verkeerde haken en de door huig ingestelde verhuizing waren we volledig van slag! Na dik een uur waren kees en ik verandert in een sneeuwpop, de zin was er wel maar de telkens lege haken deed ons geen goed! Na een kort overleg besloten we een loopje te doen richting de kop! Niels had z’n hutje opgezet, Huig had z’n discolamp bij hem, daar scheen het gezellig te zijn! I.p.v. van dat er 9 man bij hun hengel stond zaten er 6 bij de hut van Niels! En het was gezellig dat zeker, het enige wat we nog misten was een muziekje! Maar Niels hield ons warm, Niels had in z’n grote arsenaal van filmpjes ook het mondje vol plasmoment van Patricia Paay op z’n mobieltje! Dacht dat vissers gek waren, maar het kan dus nog gekker! Leuke hobby om je mond vol te laten zeiken en het dan weer uitspugen! na toch een half uurtje na het gezeik van andere geluisterd te hebben besloten we om terug te gaan! Nu zullen de haken wel vol zitten toch!#$?#$$^? Nou mooi niet dus. Het werd een kwelling deze avond! Jaap v.d. oever gaf er om 21.30 de brui al aan wegens bevroren handen! Kees v duin snapte er ook geen reet meer van, Maikel was verkleumt en mart en Sebas lachte zich krom! Om 22.50 kwam mij buurman z’n vissen laten meten en moest met lede ogen aanzien dat er 12 scharren op het sneeuwdek vielen! Kees had er toch ook stiekempjes weg nog vier uit weten te toveren, toen mij emmer op z’n kop werd gehouden viel er 22cm aan schar uit. Dat heet dus een pak op je broek krijgen. Om 23.00uur werd de gang na de manege weer ingezet! Helaas verliep die gang niet voor iedereen zou makkelijk! Kees v duin z’n scooter was niet werkend, ook een scooter kan dus bevriezen! Niels reikte de helpende hand, z’n  werk bus werd volgeduwd en kees kon meerijden, althans meerijden! Niels moest zelf ook in de kofferbak anders kon kees niet eens mee. Ik reed dus in Niels z’n bus, kees ernaast en Niels in de kofferbak! Je heb een goed hart Niels! Aangekomen lustte iedereen wel een frikadel of een patatje en natuurlijk een colaatje! De telling was zo voor de bakker en na een paar colaatjes kon de prijsuitreiking beginnen! Na het eerste praatje hoorde we ineens een tering klap. Het kwam van buiten. Het bleek te zijn dat de grote parkeerplaats nu werd gebruikt als ijsbaan voor opgepimpte auto’s. Maar als je de ijsbaan opgaat moet je natuurlijk geen scheve schaats rijden. Helaas kwam 1 bmw volgas tegen het beton aan en maakte daarmee z’n auto totallos! Jammer voor hem maar wij vonden het prachtig. Huig stuurde we erop af om een paar kiekjes van het spektakel te maken! De prijsuitreiking was niet echt spannend maar voor de totaal overwinning is de spanning nu helemaal terug! De laatste avond zal het tussen drie man gaan wie de wisseltrofee omhoog mag houden en zich winnaar mag noemen van de avondcompetitie 2017! Voor vandaag was het broer Martin die me de hand mocht schudden en zich winnaar mocht kronen van de derde avondwedstrijd. Sebas en Maikel maakte het podium compleet! 10 maart is de laatste wedstrijd. Deze avond willen we toch iets gezelligs doen met elkaar met een hapje en een drankje! Hier hoort u later meer over! Iedereen een goed weekend!


1002 004.jpg1002 002.jpg1002 001.jpg1002 005.jpg

   

 

Verslag 9e competitie 04 februari 2017

04-02-2017

9de Competitie HSV Brittenburgh

Om toch maar niets te hoeven missen voor de lezers onder ons toch een stukje. Er was eens een bandje met de naam Queen die vond dat de show most go on. En zo is het ook. Op 04-02 stond alweer de negende wedstrijd op het programma. Gelukkig hebben bijna alle wedstrijden door kunnen gaan en hebben we de afgelaste wedstrijd al ingehaald. De competitie nadert zijn ontknoping en het is de vraag wie tot het einde aan toe stand kan houden in deze battle. De laatste wedstrijden haakten er steeds meer kandidaten af voor de prestigieuze titel. Charles Darwin schreef daar ooit een boek over: Origine of species, met als rode draad door het verhaal survival of the fittest. Zo waren er 37 vissers vol goede moed naar de Mijlpaal gekomen om daar een nummertje te trekken. Helaas moest de stand inn auteur een keer aan zich voorbij laten gaan daar een oppas niet zit te wachten om vanaf 6 uur 4 koters onder haar hoede te nemen. Dus het nummertje werd weer getrokken door een ander. En het blijkt wel dat dit seizoen je geluk aan je zijde moet zijn voor wat betreft je stekkie. Door gekregen dat ik op nr 27 stond. Daar aangekomen bleek Ruud Helleman op die plek te staan. Toch maar even bellen met de organisatie en het bleek een nummertje ernaast te zijn. In goed gezelschap tussen Ruud en de hoofdredacteur moesten we het vandaag maar gaan doen. Een brede zwin uitlopend naar het gat. Dat kon slechter. Maar een paar plekken verderop stond Gerit van der Bent alias v/d Oever precies voor het gat. Nadat Ruud dacht dat hij nog even wat tijd gooide iedereen zijn loodjes in het zilte water. Ruud vroeg zich af waarom iedereen zo vroeg begon?? Kijkend op zijn klokje bleek dat de batterij van zijn horloge het had begeven.. De loodjes lagen nog niet in het water of er klonk al een euforische brul over het strand. Het was Huig en niet omdat hij zelf vis had, maar zijn buurjongen, Corné, wist in zijn eerste draai 3 mooie scharren binnen te slepen. Overal kwamen zachtjes aan wat kleine botjes binnen. De teller begon te lopen, maar bij sommige bleef deze al snel steken. Terwijl het bij anderen gestaag door ging. Zelfs Sebas kwam af en toe een kijkje nemen. Twee kleine visjes na 2 1/2 uur vissen viel smerig tegen. Echter ging hij toen maar even heeeel ver proberen en had de scharren gevonden wat hem in het laatste anderhalf uur nog 19 vissen opleverde. Ar die naast me stond wist ze ook te vinden. Maar de mooiste vangst was nog een Maltezertje. De hond vond het nodig om tussen de lijnen te gaan rollen met als resultaat dat het dier verwikkeld was in twee onderlijnen. Gelukkig was er een barmhartige Samaritaan die zich ontfermde over het diertje. Helaas kostte dit kostbare vistijd waardoor zijn buurman over het eind van de streep net iets meer cm had. Nadat het laatste fluitsignaal had geklonken kon de stand worden opgemaakt. In de Mijlpaal was er wel wat tijd nodig om het een en ander uit te rekenen. Maar bij Ton van der Born waren we snel klaar. Die had vandaag beter zout kunnen gaan strooien. Zo bleek dat vooral in van B veel vis was gevangen. De hoofdmoot bestond uit schar en kleine bot maar er werd ook nog wijting en een verdwaalde baars gevangen. Ook werd er een bot gevangen van 39 door Jac waardoor hij de kanjerpot ter waarde van 35,- euries in ontvangst mocht nemen. Overall winnaar van vandaag was Erik van Dijk die Sebas 3 cm voor wist te blijven. Beide heren eerst in hun vak, evenals Flip. Ook Corné van Dijk had nog prijs. Hij had 6 vissen gevangen en dat met een hengel. Daarmee heeft hij toch o.a. Kees, Leo en Fred een poepje laten ruiken. Dit belooft wat voor de toekomst. En zelfs Ar had nog een prijs, iets wat alweer een tijdje geleden was. Op naar de volgende wedstrijd. Deze zal zijn op 25 feb en de laatste wedstrijd op 4 maart. Mits een van deze twee wordt afgelast zal de inhaaldatum 18 maart zijn. Op 9 feb is de jaarvergadering en op 10 feb is de avondwedstrijd. Inschrijven vanaf 17:30 tot 18:15 in manege Jonker!!

De strandredacteur

Voor deze

Martin van Rhijn

Verslag 8ste competitie 27 januari 2017

27-01-2017.

Achtste competitiewedstrijd HSV  Brittenburgh!

Vandaag stond er weer een wedstrijd op het programma! Onze secretaris had de maand januari volgepland ,niet omdat er zoveel vis gevangen word maar omdat het tij gewoon beter was en is, dat er voor elke visser van iedere leeftijd met gemak het juiste viswater in afstand behaald kon worden! Vanmorgen had ik de loting niet van dichtbij meekunnen maken, reden hiervoor was dat ik de wekker wel vroeg had gezet maar niet kon besluiten hoe ik me bed uit moest komen. Eerste been rechts, of eerst links, rollend, niks bleek de laatste driewedstrijden tehelpen! Nadat mijn broeder me om 7.10 een telefoontje had gegeven of ik wel even op wilde schieten besloot ik via een handstand het bed teverlaten, je moet toch wat proberen niet waar! Aangekomen in het overvolle clubhuis kon ik me ook nog net inschrijven voor de kanjerpot, gelukkig had mijn broeder deze taak op zich genomen. Bert Kloos sprak.me nog moed in want als korpsgenoot word er toch wat van me verwacht ondanks de enorme dip! Na nog een bakkie met Ruud en kees gedaan te hebben maakte ik toch wel met knikkende knieën de gang na het strand! Na afgezet te zijn bij de surfclub kon ik het niet laten om.me kop eerst boven het duinhelm uit te steken. Lag er een plaat voor me neus??? Er lag wel een plaat maar daar stond ik niet, van afstand telde ik de nummers. Mmm stond er net naast dacht ik. De wandeling na beneden werd steeds minder prettig. Ik had me verdomme vertelt en jawel. Ik stond recht voor de plaat, samen met Flippie uit Tiel! Arjen stond net naast het plaatje maar er moet natuurlijk wel vis zitten. Nou die zaten er ook wel, alleen niet bij Flippie en mij! Wat een ellende! Wat ik ook deed, wat ik ook probeerde het werkte weer niet! Mijn titel aspiraties zijn na polen geschoten! Nu we het toch over polen hebben! Onze halve pool leo stond ook in hetzelfde vak. Met z’n kinky roze lood (te verkrijgen bij hengelsport Overrijn) ramde hij de ene na de andere schar op het droge! Kapitein huig stond erbij en keek erna. Niels maakte in vak A weer gehakt van iedereen! Met zijn ongelofelijke werpvermogen wist hij de grotere scharren na het kantje te loodsen! In poule c lijkt Niels niet meer te kunnen verliezen! In vak b waren er andere capriolen aan de hand! Kees Ruben Erik hagen en Sebas maakte er een waar gevecht van! Erik hagen wilde niet winnen want die gooide z’n emmer met ongetelde vis gewoon terug in zee! Kees wilde wel heel graag winnen, zooo graag dat hij Sebas z’n lijnen maar doorbeet! Mmmm ook een tactiek. Ruben dacht dat ie gewonnen had maar denken moet je aan een paard overlaten! Kees van harte met de winst in vak b! Tis je gegund je doet er veel voorzie het maar als een verlaat verjaardagscadeautje! In vak c stond de overal winnaar! De ene keer is ‘t niks en de andere keer is ‘t alles! Want voor de derde keer de overall winnaar zijn is een topprestatie! Kees v dijk een dikke pluim van mijn kant! De nummer twee in dat vak was weer een v Rossum. Vervelende kereltjes worden het. Hoorde van Ruub dat jullie darten ook leuk vinden. Nou volgende week zaterdag is er een darttoernooi in Maasmechelen. Hebben wij ook misschien een keer kans! Rest mij nog om te melden dat de kanjerpot gewonnen is door Dennis! Met een bot van 32 cm kon hij het boterhammen zakje met muntjes in z’n broekzak stoppen! Heren tot volgende week weer! O ja ik had wel een schar van 25 cm trouwens!
1802 001.jpg

 

270117 002.jpg

 

270117 003.jpg

 

 

 

Verslag 7e competitie 21 januari 2017

21-01-17.

Zevende competitiewedstrijd Hsv de brittenburgh! Omdat vorige week door barre omstandigheden de wedstrijd werd afgeblazen werd dus zaterdag gelijk de inhaler in werking gezet! De wind van vorige week en de kolkende zee werd ingerolen voor ijzige kou en en kabbelend zeetje! Kapitein huig en bezorgchinees henk hadden hun wekkertje weer vroeg gezet om iedereen vanaf 6.00uur weer een lekker bakkie leut tekunnen aanbieden. De aanloop kwam langzaam op gang. Martin kwam wat verlaat,de avond ervoor had hij al sneeuwkettingen geplaatst onder de winterbanden, alleen gaf de accu niet thuis dus kwam hij nog op de fiets. Willem bruin had geen zin om tekrabben dus kwam ook met de benenwagen,kees v dijk kwam op de noren over de rijn en arjan van duijn kwam op de skies, helaas voor hem kwam hij pas rond 14.30uur aan in de mijlpaal! Niels en Erik hadden de baan weer tacties uitgezet en jac v rossum deed de loting, jac had de avond ervoor flink aan de borrel gezeten, na wat foutieve kaartuitreikingen ging hij bijna slaag met zoon Ruben. Piet de baare probeerde nog wat brittenburgers over tehalen om de Nfb tegaan vissen. Maar het bleef bij team Cor v klaveren en team hengelsport Overrijn! De kanjerpot werd gevuld tot 31 piekies. Na al deze vaste patronen gehad tehebben kon de gang na het bevroren strand gemaakt worden! Ik zelf stond naast grondwerker jacco en aan de rechterkant stond me bodygard huig! Overal op het parcours werd afgevraagt of er überhaupt wel een visje op het droge zou komen,de kou en de ribbels zijn niet echt bevordelijk voor de vangsten. Nadat kees plas op zn fluit had geblazen konden de 74 loodjes de zeebodem gaan raken. Na een kwartiertje om je heen te hebben gekeken kon de eerste inhaal beginnen. Bij de meeste was het niks....maar laat het nou diezelfde kees plas zijn die er wel twee aan 1 tuig binnen sleepte. Mmmm ze zaten dus niet zover. Iedereen ging onder het kantje vissen en dat werkte. Althans bijna bij iedereen. U raad het al, bij mij dus niet. Wat ik ook probeerde niks lukt. Rechterbeen was echt eerst uit het bedje gekomen. Mijn strijd om de titel is dus bijna voorbij! Afijn. Huig en Jacco konden het wel en wisten een 2 en een 4 te vissen. Jacco moest zich nog extra uitsloven want hij wist nog een bot van 37 cm in z'n emmer te krijgen. Wat hem achteraf de kanjer opleverde samen met Erik hagen! Bij Niels en Erik v dijk lukte het ook niet erg maar wisten wel in de slotminuten vis in hun emmer te krijgen. Richard donkerbroek en Willem maakten er in vak a een waar gevecht van. Met beide zes visjes werd het spannend. Maar Richard won um. Of het lag aan z'n nieuwe cobra of dat het lag of Willem een paar jagermeisters ophad laten we maar int midden. In vak c won Sebas met negen vissen en 146cm niet alleen het vak maar won hij tevens de wedstrijd! In vak b was het kees plas die de winst na zich toetrok! Nog een bijzondere vermelding voor huig! Deze wedstrijd hield hij team Overrijn overeind, hij was de enige die de gang na de prijzentafel kon maken! Gefeliciteerd huig met je beste prestatie van die seizoen. Een vierde plaats in je vak. De terugkomprijs viel op stek 36. Uhhmmm kees de weger hij is er altijd maar dit keer dus niet. Volgende balletje dat viel was stek 21....uhmmm. daar stond ik. Ben er ook altijd maar nu dus ook niet. Nouja alsof de duvel ermee speelt. De gelukkig was dit keeer niels die een tasje boodschappen kan halen bij de appie! Leo euroootje nog gefeliciflapstaart namens de vis club. Je vrouw heeft Sara gezien, maar volgende week gewoon vissen aub. Iedereen tot volgende week. Dan word het stukkie ook ff langer. Na drie missers op rij heb ik er een beetje de schijtbalen van. Kan moeilijk tegen.me verlies. Maar dat is geen geheim denk.

2101 001.jpg 

2101 002.jpg

 

Verslag 6e competitie 07 januari 2017

07-01-2017. Zesde competitiewedstrijd HSV Brittenburgh! Vandaag was de nieuwjaars-, tevens oliebollenwedstrijd. Om 6.00 uur stond er al een lange rij met nieuwjaarwensers voor de mijlpaal. Niet wetende dat onze koffie kapitein huig de avond ervoor een vergadering had van de flat. Dus 20 man stond te beven van de kou voor een gesloten deur! Nadat iedereen elkaar een wel dan niet gemeend gelukkig nieuwjaar had gewenst kon je loting van start gaan. Het maakte dit keer niet uit waar je stond. Vak a, b, c overal lagen mosselen, apenhaar brokken touw en plastic zakken. Overal stond stroming en overal was het moeilijk een vis te vangen. De kanjerpot was ook weer in trek, denk. niet dat iemand het nog wil gokken om dat eurootje te vergeten, gezien de laatste wedstrijd. Aangekomen op koude strandje zag alles er nog aardig uit. Weinig wind en het zeetje viel ook mee, althans totdat het loodje de zandbodem raakte. In het buitengat was niet te vissen de eerste drie uur. Ik was weer met me linkerbeen uit bed gestapt (expres) om te bewijzen dat het eigenlijk maar onzin is dat bijgeloof. De vorige wedstrijd ving ik welgeteld 1 vis. Nou het kan dus nog slechter. Me linkerpoot bind ik vrijdagavond vast aan me bed om er zeker van te zijn dat rechts eerst de aardbodem raakt zaterdagochtend. Veel irritaties bij menig visser was er ook deze zaterdag. Het was nou eenmaal zo een dag dat je vaak bij je buren of twee buren verder zat met de vislijn. Je kon er dus geen bal aan doen. Als er dan gezegd word dat er lijnen doorgeknipt gaan worden slaat natuurlijk nergens op. Tis niet gebeurd maar het zeggen is al niet netjes. Je kon er gewoon geen barst aan doen. Ik heb me ook geërgerd aan de zgn. regels. Want droge plaat is droge plaat dus niet alleen bij mooi weer, ik denk dat deze regel toch maar aangepast moet worden. Niet alleen voor irritaties op strand maar ook voor in de toekomst. Dit slaat natuurlijk nergens op! Over de wedstrijd was niet zoveel te zeggen eigenlijk. Behalve dat ik 3 minuten naar mart vl z’n leuter heb staan kijken als tijdverdrijf. Is het geen hond die over je kist zeikt. Is het nu mart die pontificaal z’n plasje naast je kist komt doen. Er waren deze wedstrijd twee appelflappen die het voor elkaar kregen om 3 ja 3 vissen de kant op te krijgen. En zes oliebollen die ieder 1 vis(je) wist te verleiden. Onze Leidse strooischuiver John Plug wist met een ieniemienie piertje een mega bot van 39 aan z’n lijn te krijgen. Wat hem de kanjer opleverde. Kees Plas en JD van Egmond waren de gelukkige met drie vissen. Na een flinke na telling was het toch onze duivenmelker die de zesde comp wedstrijd op z’n naam mocht schrijven. Heren gefeliciteerd. En nog even voor onze fanatiekelingen. Eric had ook niks. Dus het blijft spannend. Heren tot volgende week.

 

                

Verslag 5e competitie 17 december 2016

17 december 18:03

17-12-2016 vijfde competitie wedstrijd  HSV Brittenburgh! Vandaag was de laatste wedstrijd van dit jaar. Gezellige boel was het weer deze ochtend, bakkie, kerstboompje aan ,kacheltje op 22 graden. Heerlijk kneuteren dus in ons clubgebouwtje! De loting verliep dit keer anders dan we gewent zijn, de nummertjes uit de emmer waren ingeruild voor iets spectaculairs. Het werd dit keer amandelstaaf trekken. Sommige kunnen dat beter dan de ander, maar hier later meer over! De kanjerpot was ook weer erg in trek want 38 kandidaten hadden een losse piek in hun zak! En wilde de (gok) wel wagen! Toen de koffie op was en de fantastische verhalen over vangstberichten menig oor weer was binnen gedrongen kon de gang na het mulle zand gemaakt worden! Wim bruin had een strategisch plan bedacht! Willem had weinig tijd om te knopen deze week en had bedacht dat hij z’n buren maar dronken ging voeren! 2 liter Jägermeister ging er doorheen en dat wierp z’n vruchten af! Althans dat dacht ie. Niet wetende dat Jaco Rijnsent dan pas echt dorst begint te krijgen. Willem rovers was met knikkende knieën naar strand gekomen, ????hij dacht bij voorbaat kansloos tenzij. Maar Willem je heb je kranig geweerd tussen de kanonnen. Overal op het parcours werd aardig vis gevangen. Althans aan amandelstaaf 4 zat een luchtje , wat ik ook probeerde . Pieren tappen slik zagers, ver weg, dichtbij, op de bank niks lukte. Men laatste ultieme poging om met het spijs uit die kolere staaf te vissen bracht ook niks op de kant! Nou ja ook weleens leuk als je na de wedstrijd terug komt in het (clubgebouw) en alleen maar blijde gezichten ziet als je langs loopt! Afijn. Genoeg over mij. Corné en Henry hadden er ook weer en onderonsje van gemaakt. Corné stond bij pappa Eric. Henry stond bij ome Wim! Hoop Willems hebben we trouwens bij de club. Hett pleit werd weer beslecht in het voordeel van Corné. Of het nu lag aan de tips van pappa of dat onze Cornelis zelf zoveel talent bezit zal de toekomst uit wijzen. Ik vrees dat de jonge telgen het vistalent gewoon geërfd hebben! rond twaalven kwam Niek m nog het strand op met een plastic zak. Ik dacht nog bij mezelf, krijg ik nou weer een amandelstaaf? Maar het was helaas een leeg zakje zodat ie de pieren op kon rapen! Ik heb hem maar na Wim Achterberg gestuurd uh bedoel Leo! Die had zat aas over hoorde ik! Nadat Martin een strijker had laten exploderen konden de hengels binnen gedraaid worden. Exact 13.00 uur konden de laatste vissen ter meting aangeboden worden. Ik zelf was toen al met de staart tussen m’n benen afgedropen. Werd wel hartelijk uitgezwaaid door me buurman kees de weger.????????dat dan weer wel. Teruggekeerd in de mijlpaal hadden Kees en Dick hun kerstmuts opgezet en starte de voor verkoop van de lootjes. Iedereen in de zaal keek eerst of de heer Eenkhoorn in de buurt was! Hansie is meestal goed voor een achterbak vol prijzen maar dit keer lag er alleen die gekke amandelstaaf. Jammer hans volgende keer meer lootjes kopen jongeman. Het was vandaag de dag van Niels v Rossum. Deze jongeman heeft niet alleen veel talent op visgebied maar ook wanneer je op het juiste moment lootjes moet kopen. Want als je met vijf lootjes een kerststuk een liter jenever een boodschappentas en een amandelstaaf wint doe je het toch goed! Toen was het woord aan. Onze voorzitter. Wie o wie was de winnaar van de kerstamandelstaaf wedstrijd. Na wat tromgeroffel werd de winnaar bekend gemaakt. Niels won het potje. Team Overrijn was komt dus op stoom. Althans bijna iedereen. Klasse gevist Niels, je steekt er veel tijd in en dit is dus de beloning. Jacco rijnsent won ondanks het strategisch plan van de heer bruin vak a! Helaas kon hij om 13.00 geen stap meer zetten en moest vriend hans de prijs in ontvangst nemen en ook nog eens op de picture! Eric v dijk won vak b en lijkt de kabeljauw maar niet te willen afstaan. Eric ik beloof je. Deze boterkoek zal het vuur aan jee schenen liggen. De kanjerpot was dit keer voor Jan Varkevisser, jan was alleen vroeg na de Digros geweest en had z’n euro in de boodschappenkar laten zitten per ongeluk. Ik vroeg nog aan flip om het voor te schieten! Maar flip antwoorde: a jo hoeft niet Jan heeft toch geld zat. Daarom ging de kanjer dit maal na Tom v.d. Born. Onze zoutstrooier is ook aardig bezig dit jaar. Alle winnaars gefeliciteerd. Rest mij iedereen een goede kerst te wensen en een gezond uit einde. 7 januari mogen we weer! Tot dan amandelstaafjes ????

2016 5E COMPETITIE.jpg

 

 

Verslag 2e avond competitie 09 december 2016

 

09 december 2016.

Tweede avondwedstrijd HSV Brittenburgh.

Verzamelpunt was ook deze keer weer manege Jonker, even over half zes druppelde de fanatiekelingen gestaag het knollenpark binnen. Jaap had twee flinke potten koffie gezet maar we hadden besloten om er een verlaat sinterklaas borreltje van te maken. De gezelligheid zat er dus al vroeg in! Er werd door de organisatie besloten dat er gevist zou worden van 19.00 tot 22.45, reden hiervan was dat de er weleens veel vis zou kunnen zitten met het opkomende water en dat er maar 1 meting zou zijn! Ook waren er deze keer weer twee (nieuwe) gezichten. Bert Kloos en Henkie penkie van Delft! Nadat de loting onder toezicht van mijn lieftallige assistente weer vlekkeloos was verlopen kon de gang naar het strand gemaakt worden! De afspraak die de eerste wedstrijd gemaakt was dat we met 1 hengel zouden vissen en dat de 2de beaast klaar mocht staan was bij sommige niet door gekomen. Ik kan ook niet iedere keer vragen aan iemand persoonlijk of hij/zij het wel weet! Afijn! Hans Eenkhoorn lieten we op het fluitje blazen om 19.00, reden hiervan was dat hij de jongste deelnemer is en ook gewoon goed op fluitjes kan blazen! Aan het begin was het zoeken waar de wijtinkies zaten, na 35 minuten keek ik rechts naar mijn korpsgenoot Kees de Weger en wat schepte mijn verbazing, het moest niet heeeel verrrrrr maar een meter of 7 uit de kant. Toen kon het feest beginnen, trekken van drie waren geen uitzondering, het was zo goed als elke draai vis voor de meeste iig! Rond 21.30 kwam er een Chanel achtig luchtje met het zuidenwindje mee langs het strand! Na een blik na achter zagen we dat ons trouwe supporter tevens sponsor Miranda (redbull) Spierenburg ons weer kwam verblijden met een bezoek! We dachten eerst dat ze een lekker bakkie snert kwam brengen maar dit keer had ze wat anders in de aanbieding, het was een vrijgezelle vriendin! Een goede actie achteraf van onze sponsor want Maikel de Haar kon geen pier meer op z’n naald krijgen. En Henk v Delft was daar door vergeten dat de wijtingen eerst gemeten moesten worden voordat ze weer de zee in konden(hihi) top Miran! Op stek 8 kwam een hoop kabaal vandaan, u raad het al. Huig Schaap stond op deze plek! Hij presteerde het deze avond om als enige een bot de kant op te krijgen, toch een hele prestatie! De kanjerpot dacht hij al in z’n zakkie te hebben! Hij was alleen vergeten dat Martin een zeebaars boven de 30 had laten meten, dus dat werd spannend. Om 22.45 ging het fluitje weer! Ik zelf was controleur, de vier man die ik moest controleren hadden wel geteld 171 wijtingen in hun emmertjes! Giga veel vis dus! We waren met z’n vieren toch dik 20 minuten bezig om de 171 rond buikjes langs het meetlatje te krijgen. Het was al snel duidelijk dat je om in de prijzen te komen toch ong. 40 vissen moest hebben! Terug gekomen in de manege had Huig z’n assistentes al aan het werk gezet. Onder het genot van veel Hertog Jan en half bevroren kroketten kon er langzaam toegeleefd worden naar de uitslag. Huig had zich goed voorbereid dit keer en hij sprak zowaar zinnige en kloppende woorden! De laatste in de rangschikking deze avond had 26 vissen en dat met 1 hengel. Normaal win je daar wedstrijden mee! Toen Huig met de top 3 wilde beginnen werd hij onderbroken door Arjan. Ik mocht Huig de hand schudden want met een bot van 33cm won hij de kanjerpot van 22 euro! De uitslag top drie werd spannend en het was een broederstrijd. Niels v Rossum werd dit botje derde met. 44 vissen en 827cm. Tweede werd mijn korpsgenoot en broertje Martin v Rhijn met. 49 vissen en 934cm. Eerste werd Arjan v Rhijn met 52 vissen en 954cm! Na de uitreiking vloeide het bier nog rijkelijk. Rond 1.00 gooide mevr. Jonker de tap dicht en moesten we verplicht na huis! Heren tot in februari voor de derde avondwedstrijd!

2016 1 avond wedstrijd.facebook_1482154803483.jpg

HOEZO DE WIJTING IS ER ?????

Verslag 4e competitie 03 december 2016

3-12-2016.

Vierde competitiewedstrijd HSV de Brittenburgh

Vandaag was het de chocoladeletterwedstrijd zonder chocoladeletters. Een bakkie zonder amandelstaaf. Maar we hadden als Brittenburgers een ander cadeautje gekregen in onze laarsjes! Een rustig zeetje en geen natte bank. Heerlijk vertoeven dus op ons mooie strandje. Twee jeugdleden hadden zich ook vroeg uit de veren gemaakt om de (sinterklaas) wedstrijd mee te vissen. Henry en Corné mochten het dit keer samen uitmaken wie zich kon kronen tot meester vis Piet. Om exact negen uur gaf John Plug het seintje dat we alles te water konden laten. Aan het begin was het zoeken. Na een uur was het zoeken en tegen het einde van de wedstrijd was het nog zoeken, het bleef ook zoeken. De botten hadden zich dit keer goed verscholen. De baarsjes hadden zich om de pakjesboot verzamelt en de scharren waren opgevist door de garentkotters. De visserij was dus erg mager met hier en daar een uitschieter. Ow kom er is kijken wat er in me emmer zit zat er vandaag dus niet echt in! Huig Schaap zat in de ac-dc sferen want met z’n Sinterklaas cadeau de hell fire stond ie heerlijk te genieten van alles wat om en rond het strand gebeurde! Niels stond voor een scheermessen veld wat hem de nodige vissen koste( jammer Niels echt waar) Martin en Sebas waren op bijzondere soortjes aan ‘t vissen. En dat lukte. Sebas ving een donderkopje! Kees was deze zaterdag de zoekvispiet. Wim rovers snapte het ook al niet meer. De ene na de andere rammel om de hengel maar er kwam niks boven. Waarschijnlijk lag er een verkenningspiet bij Willem want de visjes zwommen er met een boog omheen. Hans had z’n dartpijlen ingeruild voor de zwabberstokken en met een halve kater viste hij de hele zwin leeg, wat hem achteraf vak winnaar maakte en hem de kanjerpot opleverde met een bot van 39cm. Sint schijt altijd op 1 hoop zeg maar. Maart Guyt pakte z’n cadeaus als laatste uit wat hem vak winst in vak a opleverde. Hij had mij te pakken met wel geteld 1 cm. Kees van dijk was het liefste geweest dit jaar. Want met z’n precies goede pieren van Overrijn pakte deze gigant de dag winst. Corné liet z’n broer een paar cm achter zich dus die zijn avond kon ook niet meer stuk. Heren winnaars gefeliciteerd. Ik zou zeggen tot over twee weken. En vergeet de avondcompetitie niet. As vrijdag vanaf 17.45 inschrijven. Manege jonker.

 

Verslag 3e competitie 19 november 2016

19-11-2016.

Derde competitiewedstrijd hsv de brittenburgh! Huig en henk hadden de senseo rond een uur of zes weer op de juiste tempraturen! Helaas was de gevuldespeculaas piet nog niet langs geweest in de mijlpaal,dus het enige waar we op konden kauwen was het roerstaafje. Nadat jack en dick de plaatsjes aan iedereen toebedeelt hadden kon de gang naar het strand gemaakt worden. Het zeetje was boven verwachting goed visbaar. Althans zeker voor mij. Vanuit vak a klonk vijf voor... negen iets wat leek op een fluit. Dat bracht de raarste capriolen met zich mee, de meeste renden naar de waterkant, want elk minuutje is er 1 natuurlijk. Als ik voor mezelf spreek, zo goed als deze dag heb ik hem zelden meegemaakt. Om 9.20 had ik al 11 botten in de emmer. Maar bij de meeste was het toch sprokkelen. Het probleem natte bank kwam ook weer is ter sprake! Snap dat er regels zijn maar wat een kinderachtig dictoriaal gedrag hebben sommige mensen, we zijn allemaal volgens de wet volwassen dus los het volwassen op en spreek iemand gewoon voortaan netjes aan en loop niet tebleren of  je een moord begaat! De mobiele telefoons worden tegenwoordig meer ingezet om mensen tesnaaien dan een normaal telefoon gesprek tevoeren. Afijn. Na een paar fikse hagel zoniet regenbuien en het aan schouwen van de regenboog! Was het toch aardig vissen. Het vuil was verdwenen de botten zitten er weer en de baarzen blijven lekker plakken! Top visserij. Iig voor mij. Dat rijmt. Om ff 13.00 uur ging het toetertje weer. De meeste moesten hun spullen onder het stuifzand vandaan harken om alles weer mee neem klaar tekrijgen. Het was bikkelen geweest voor de meeste maar er was toch veel vis op de kant getrokken. Zo uit me hoofd ong 340. Nadat martin de uitleg had verzorgt hoe en waarom de samenwerking met ahoy is verbroken kon de uitreiking van de prijswinnaars beginnen. Ik mocht deze wedstrijd op me naam schrijven. De teller kwam.bij mij vandaag op het mooie aantal van 35 vissen met een lengte van 1040 cm. Dick plas won vak c met 14 vissen en 352cm en goodold wim rovers won vak a met 15 vissen en 451 cm. Gefeliciteerd. BIJNA iedereen was zeer tespreken over het aas van overrijn. Vrijdags 14.00uur worden de pieren verpakt. Mocht u eens willen zien hoe dat in zn werk gaat bent u welkom! Iedereen heeft het zelfde aas. Dus het hoe en waarom er toch klachten zijn is voor mij een raadsel. Zijn ook meestal dezelfde met klachten. Heren tot over twee weken. De koffiepieten staan om.6.00 paraat.

19112016 3e comp.jpg

Verslag 2e competitie 29 oktober 2016

29 oktober 2016.

Tweede competitiewedstrijd HSV Brittenburgh.

Vanmorgen stond de app bij de meeste al rood gloeiend. Huig had namelijk om 6.10uur de koffie al op de juiste temperaturen gekregen. Menig lid van onze visclub kwam met slaperige oogjes gestaag het clubgebouw binnen zetten. Het leek wel of iedereen vrijdagavond al flink doorgezakt was of ze lagen gewoon heerlijk naast moeders de vrouw en hadden gewoon weinig puf! Jack v Rossum had het maar druk met het uitschrijven van de wedstrijdkaarten. Dick plas erg druk met geld tellen. En ik zelf met de kanjerpot. Ik kon ook me ogen bijna niet open houden. Hoe en waarom geen idee. Had toch heerlijk geslapen. Nadat Michael de haar binnen was gekomen leek het wel of iedereen weer energie kreeg voor tien. Na een Leo Klinkenberg achtig verhaal over 12 maatse baarzen de dag ervoor stoof iedereen na had strand. Vol verwachting klopte ons hart. Zou het dan eindelijk los gaan. Zou het dan eindelijk gebeuren!!!! Nadat het witte gebedshuis langs de boulevard negen keer sloeg konden de bijna100 loodjes de plomp in! Bij vele duurde het niet lang. Baarsjes en botjes dat was het vandaag. 9.45 kwam spion m. Vlie....naja jullie weten wie ik bedoel langs en vertelde mijn buurman tevens broertje dat John Plug en Willem Rovers al flink wat vis hadden. Wij dachten dat z’n onderlijntjes op waren en langs deze weg toch een praatje wilde. Achteraf bleek deze info dit keer wel te kloppen. Overal werd toch wel een visje gevangen. Maar echt wild was het niet. Het zonnetje maakte veel goed deze dag@ op wat geklaag na over de grote van de pieren is ook deze competitie wedstrijd zonder doden of gewonden afgesloten. Verrassende winnaars en een goede winnaar van de kanjerpot. Henk Scheepmaker kon met een bot van 38cm vierendertig euro in z’n kontzak stoppen. Top Henk!!! Ook een topprestatie vandaag van ons jeugdlid Corné v Dijk. Deze jonge knul is ook aangestoken door het strandvisvirus. Heerlijk om zo een jonge knaap alles te zien doen om een vis op het droge te krijgen. Vandaag liet ie toch menig prof achter zich en werd beloond voor z’n prestatie met een tegoedbon van hengelsport Overrijn. Overal winnaar vandaag werd Maart Guyt met veertien vissen en een lengte van 349cm in vak c. Winnaar in vak a werd Jack v Rossem en winnaar vak b werd Flip Koopman . Heren van harte gefeliciflapstaart. Rest mij nog om te vermelden dat iedereen die kleine piertjes(wedstrijd) willen, dit aan moeten geven bij Miranda Spierenburg . Nou ladies en gentlemen have a nice weekend. Unt bis nexte woche.

29102016 2e competitie 002.jpg
             

Verslag 1 ste avond competitie 21 oktober 2016

21 oktober 2016

Eerste avondcompetitie.

Vrijdag was het weer zover. Voor de niet nachtblinde begon de eerste van de vier avondwedstrijden. Na een fijn telefoongesprek met Jaap Jonker waren we ook dit jaar van harte welkom in manege Jonker! Boven verwachting hadden 16 leden zich aangemeld om de wedstrijden mee te vissen. Een paar nieuwe leden en een paar oud gediende hadden kriebels gekregen. De inschrijving verliep weer niet probleemloos, het werd niet graaien in een ton voor je plaatsje maar ouwerwets papiertje graaien uit een glas! Maar iedereen kreeg toch z’n stekkie toebedeeld! Huig ontfermde zich over de kanjerpot! Degene met de grootste vis zal deze dan uiteindelijk opstrijken. Volgens Leo Klink zat er flink gul onder de kant, Leo had de nacht erover gestaan en had een kist vol(das al snel 40 kilo) Dus dat werd spannend! Nadat we Martin vooruit hadden gestuurd om het parcours uit te zetten en goed uit te kijken of er geen GOA met z’n bolide om een hoekie stond te gluren kon de wedstrijd 19.00 uur beginnen! Jan Varkevisser blies volmondig op z’n fluit en de enthousiastelingen renden met een kolere gang na het water “Gulleeeeeee” De berichten zaten zo hoog over die halve kabeljauwen dat er van alles gebeurde op het parcours. Nico gooide zo hard dat z’n hengel ook over de bank verdween om nooit meer terug gevonden te worden. Dick van der Plas liep in z’n blijheid z’n emmer met wijtingen omver om ze ook nooit meer terug te zien! Huig wilde weer op de vuist, niet met fietscrossers, maar met z’n Overrijn team genoot hans! Na wat bedreigingen van zwager Niels koos Huig het ruime sop! Huig richt je meer op het brandingkje man(Adriaantje) Martin werd in de luren gelegd door nieuw kommer Michael de haar( neefje van) Martin werd afgeleid want hoorde alleen hey hey hey! Ja als je elke keer omkijkt of gaat kijken kost je vis minuten. Koos r zat heerlijk te genieten met z’n potje bier en het beetje vuil deerde hem niet! Niels en arjan maakten er een waar spektakelstuk van en hadden waarschijnlijk de beste plek. Er was ook nog een nul te noteren maar dat schuiven we maar op dat het geïntimideerd van z’n schoonvader daar de schuld van is. Op het buitje na van 20 min hebben we een heerlijke avond gehad. Een leuke club hebben we toch en laten we dat zien te behouden. Na de frikadellen van Jaap en acht bier kwam de uitslag! Huig had z’n stembanden op juiste volume gekregen en er kwam dit keer zowaar geen onzin uit! Goed gedaan huig. Er was voldoende vis gevangen en de grootste was(geen gul) 43 cm van meneer van vliet! Niels v Rossum won het potje met jawel 23 vissen en een lengte van 536cm. En dat met 1 hengel. Arjan v Rhijn werd tweede met 20 vissen en 496cm Michael v.d. Haar werd bij z’n debuut derde met 17 vissen en 429 cm. Rest mij nog om te melden dat de wedstrijd van 4 nov is verschoven na 4 maart! En dat Leo niet meer voor mag vissen want hij vist alles weg! Deze avond is er namelijk geen 1 gevangen! Iedereen tot aankomende zaterdag. 6.30uur mijlpaal.

 

 

 

Verslag 1 ste competitie 15 oktober 2016

15-10-2016

Eerste competitie wedstrijd.

Velen hadden na deze dag toegeleefd, vissen, mannen onder elkaar, beetje slap lullen, lekker biertje doen en een balletje van de heer Hoek! Welkom bij HSV Brittenburgh. Plaats delict! Mijlpaal 6.30 uur! Na wat wisselingen in bestuur en het vergeten van de inschrijfkaarten kon het aanmelden rond 7.00 uur beginnen. Ook nieuw is de kanjerpot! 1 euro inleg en word uitgekeerd aan de visser die deze dag de grootste vis op het kantje trekt! 37 van de 40 deelnemers wilden de poging wagen! Helaas waren er vandaag tal van deelnemers die zich aanhadden gemeld voor de competitie en zonder afmelding verstek lieten gaan(beetje jammer). Iedereen kwam vol verwachting aan op strand. Scharren trekken? Botjes onder het kantje? Of emmers wijting? Of werd het gewoon vuil trekken? Helaas werd het voor velen vuil pulken. Ver weg was het geen doen helaas en de scharren werden deze wedstrijd dus nog gespaard! Deze dag was de gemeente Katwijk ook nog vertegenwoordigt op het parcours! Niet om een bakje snert te brengen, maar om zielig alle kenteken platen van onze gemotoriseerde voertuigen te controleren! Hebben niks beters te doen denk. Al met al was het een geslaagde dag, helaas trok het windje om half 12 nog even aan, elk golfje wat je lijn aantikte bracht vuil op de lijn toen. Nou ja dat is strandvissen zeg maar! Er waren mooie vangsten! De eerste gullen de laatste tongen en botten en kleine baarsjes. Denk dat iedereen zich kostelijk vermaakt heeft. Voor degene die het nog niet weten, de kanjerpot is voor de grootste vis en niet als jezelf een haak in je duim slaat, na de controleur loopt, die je onthaakt en zelf op de meetlat gaat liggen. Martin hierbij de eerste waarschuwing! Terug in de mijlpaal werd het ook weer snel gezellig. Uitslag liet niet snel op zich wachten en de grote winnaar vandaag werd Kees v Dijk met 16 vissen en 381cm in vak B...winnaar van A werd Leo (euro) Achterberg met 360cm en winnaar vak C werd Sebas de mol met 312cm. De kanjerpot ging deze week na onze duivenmelker Wim plas, Wim bracht een mooie gul van 46 cm ter meting aan en kan 37 euro op z’n rekening bijschrijven! Heren hij was weer gezellig en tot over twee weken. Voor de avondvissers. Vrijdag 21 okt. 17.45 manege jonker.

15102016 1ste comp 001.jpg 15102016 1ste comp 003.jpg
                                       

 

Verslag Piet Meyvogel bokaal 01 oktober 2016

01-10 2016

Eerst wedstrijd 2016 Piet Meijvogel bokaal

Eindelijk was het weer zover. De aftrap van het strandvis seizoen begon met de Piet Meyvogel bokaal. Ook dit jaar komt de opbrengst ten goede aan stichting Juul! Na veel gelobby om sponsoren zover te krijgen om kosteloos wat prijsjes ter beschikking testellen was er een prachtige prijzentafel tot stand gekomen. Vrijdagavond werd er geloot bij onze nieuwe strandvoorzitter Martin van Rhijn. Om alles zo eerlijk en goed mogelijk te laten verlopen was het nieuw samengesteld PKC korps uitgenodigd. Na wat opstart problemen kwam het wedstrijdschema toch tot stand. Nu de dag zelf! S ochtends aangekomen in ons mooie club gebouwtje waar menig vrijwilliger al klaar stond werd alles kant en klaar gemaakt! Prijzentafel werd met precisie opgemaakt, koffie werd weer uitstekend verzorgt door Henk Scheepmaker en Huig Schaap Sr. En ondergetekende zat met huig bij de inschrijftafel. Het liep al vroeg storm en de 109 wedstrijdkaarten werden dan ook al snel en bijna allemaal opgehaald. Iedereen had nog een lekker lulpraatje met elkaar want sommige hadden elkaar echt wel gemist. Op strand aangekomen waar iedereen met de tal van tractors op hun plek werden afgezet kon de wedstrijd beginnen! Het weertje was perfect, zeetje was om je  vingers bij aftelikken sommige hadden nog een leuke buurvrouw geloot. Maar de meeste hadden toch wel vuil en ellende aan de haak! Ton Polet had er het minste last van maar die viste maar met 1 hengel (wist niet dat het met 2 was) hier en daar kwamen toch rap al de eerste vissen omhoog! Eric hagen kon het niet eens bijhouden, de maatse baarzen vlogen om z’n oren. Ik hoorde ook nog een hoop gegil op een afstand van een kilometer of twee vandaan komen, ik dacht daar word een bijzondere vis gevangen maar achteraf liepen ze de polonaise want Cor van Klaveren was op deze bijzondere dag Abraham geworden. Overal werd wel een visje gevangen maar echt wild was het niet. Achteraf bleek ook dat 16 medevissers het strijdtoneel moesten verlaten met een nul op de kaart. Ook bijzonder om te melden was dat ons nieuw aankomend vrouwelijke lid (viste voor het eerst) Miranda Spierenburg een kneiter van een bot ving en daarmee topfavoriet Shirley klink ruim achter zich liet. Yvonne Brussee die verschrikkelijk goed haar beest deed en alles uit de kast haalde lukte het helaas niet om vis op de kant te krijgen. Maar Yvon je komt er wel. Om 5 voor 1 gaf  Jan en Petra Varkevisser het sein van binnendraaien. Iedereen heeft het deze dag reuze naar z’n zin gehad en.is ook zonder handgemeen verlopen. Aangekomen in het clubgebouw kon het tellen beginnen Martin en Leo Achterberg (alles een euro) zaten met de calculator. Dick en Adrie waren begonnen met de loterij, wat er zoals we van ze gewent zijn picobello uit zag! Na enige strubbelingen met de pc kon om vier uur de prijsuitreiking beginnen. Jim zonneschijn werd de winnaar van deze mooie wedstrijd! Maar de grote winnaar was stichting Juul. Want deze dag heeft weer 1000 euro opgeleverd tegen de strijd tegen kinderkanker! De verdere uitslag zal binnenkort op deze site te bewonderen zijn. Langs deze weg wil ik alle vrijwilligers hartelijk danken en wil ik jullie een leuk nieuw vis jaar toewensen!

01102016 PMB 003.jpg

01102016 PMB 001.jpg 01102016 PMB 002.jpg