Verslag PietMeijvogel bokaal 2018

Vandaag stond de eigen wedstrijd op het programma: de Piet Meijvogelbokaal. Een mooie wedstrijd waar centjes elkaar worden gevist voor het goede doel. Net als vorig jaar was dat Campagne Team Huntington. Het geld komt ten goede aan de het onderzoek naar en de bestrijding van deze verschrikkelijke ziekte. In totaal is er 4 miljoen nodig. Tot op heden heeft deze stichting al 2.3 miljoen opgehaald. Een mooi streven waar wij ook ons steentje aan bij willen dragen. 
Met het oog op de NKC over 2 weken op hetzelfde parcours leek het ons een prima datum om deze wedstijd te organiseren. Veel vissers maken van graag van de gelegenheid gebruik om het parcours te verkennen. Dat bleek ook wel uit de 119 inschrijvingen. 
In de ochtend waren de opbouwers, uitzetter, kaartuitgevers al druk in de weer. Om 6:30 werden de deuren van de Mijlpaal geopend en konden de kaarten worden opgehaald. Het weer was een keer in ons voordeel vandaag. Geen wind en met een graadje of 20 was het best vertoeven op strand. 
Om 9:00 gingen de loodjes de zee in, in de hoop op vis. Bij velen bleef het lang stil. De visserij was in de vakken C D en E niet best. Veel vuil gooide ook nog eens roet in het eten. Op sommige plaatsen was er dan buiten de eerste 30 meter niet te vissen. Maar wie een kommetje of geultje voor zich had kon goede zaken doen.
Na 4 uur kon de stand worden opgemaakt. Na de verhalen van mooie baarzen, botten en paling begon ik bij mezelf af te vragen waar ze deze vandaan hadden gehaald. Het wilde voor ons korps, buiten Kees, niet lopen zoals we het graag hadden gezien. 
Om een lang verhaal kort te maken: de winnaar van vandaag was Charles Laboure. Het winnende korps was korps Hengelsport Oosterschelde/J&A steigers. Proficiat, een goede generale voor de 30e. 
Maar de grootste winnaar van vandaag was Campagneteam Huntington. Ze mochten namens Ellen te Dolder 1600,- in ontvangst nemen. En als klap op de vuurpijl kwam daar nog eens 1500,- boven op, geschonken door de stichting van Martina (Ons Stekkie).
Langs deze weg wil ik alle vrijwilligers en sponsoren bedanken voor hun inzet. Maar in het bijzonder willen we Miranda Spierenburg van Hengelsport Overrijn en Hengelsport Ons Stekkie bedanken voor hun steun in goederen om dit mooie evenement mogelijk te maken. 
Wat ons betreft voor herhaling vatbaar! Op naar de 4e NKC op ons eigen strandje op 13 oktober

Verslag Piet Meyvogel bokaal 28 oktober 2017

Piet Meijvogel Bokaal 28 oktober 2017.

Opbrengst komt ten goed van Campagne Team Huntington

 

Op 28 oktober was het zover. De 4e editie van de Piet Meijvogelbokaal werd gehouden. Al lange tijd was de organisatie druk bezig om de voorbereidingen te treffen. Zo werd er uiteindelijk een gigantische prijzentafel neergezet en een nog veel grotere loterij. En dat met een doel: zoveel mogelijk geld generen voor het goede doel. En dit jaar was dat goede doel Huntington Campagneteam. Zij zetten zich in om zoveel mogelijk geld bij elkaar te verzamelen om het onderzoek naar en de behandeling van de ziekte van Huntington te bekostigen. Zij hebben 4 miljoen nodig om dit te kunnen realiseren. De ziekte van Huntington is helaas een ziekte die binnen onze gemeenschap veelvuldig voorkomt. Iedereen heeft zijn familie- of kennissenkring wel een bekende die het heeft of eraan overleden is waardoor deze ziekte dichtbij komt. Ook is er zo een verenigingslid die lijdt aan deze ziekte. Voor ons voldoende redenen dus om hiervoor te vissen.

Nadat de mensen van de bar al in alle vroegte bezig waren om de voorbereidingen te treffen voor deze dag, kwam ook Huig met een bus volgeladen met de prijzentafel richting de Mijlpaal. Snel alles uitladen en de tafel gereed maken. Want om 6:30 gingen de deuren van de Mijlpaal open zodat de vissers hun wedstrijdkaart konden ophalen. Nadat bijna iedereen die zich opgegeven had zijn(of haar, want er visten ook 4 vrouwen mee) wedstrijdkaart had opgehaald, kon de gang richting het strand worden gemaakt. 128 vissers hadden een plekje op strand verkregen waar het uiteindelijk moest gaan gebeuren. De pittige westenwind zou het allemaal niet gemakkelijk maken. Nadat iedereen met de trekker naar de plaatsen waren gebracht, klonk om 9:00 het beginsignaal. Sommigen hoefden niet lang te wachten op hun eerste vis, terwijl het bij anderen niet wilde lukken. De plaats is toch bepalend en vandaag was dat niet anders. Her en der werden er grote botten gevangen en af een toe een klein baarsje. Buurman Kees Kleinjan wist een mooi gulletje te verschalken van 46 cm, welke hem uiteindelijk de prijs voor de grootste vis opleverde. Naarmate de wedstrijd vordere hadden de meesten wel een visje weten te vangen. Nadat om 13:00 het eindsignaal had geklonken konden de vissers hun gang weer richting de Mijlpaal maken. Gelukkig ging de terugweg sneller dan de heenweg, daar de trekkers voor aanvang van de wedstrijd slecht door het mulle zand konden rijden vanwege het hoge water.

In die tussentijd hadden de dames van de loterij al heel wat werk verzet door alle prijzen geregeld door Arjan netjes in te pakken en klaar te zetten. Maar wat een loterij zeg. Ik denk dat menig vereniging hier jaloers op is.

In de tussentijd dat iedereen de Mijlpaal had gevonden, werd er druk geteld en gerekend door de mannen van de commissie en Wianda en Wim om een eindstand te kunnen bepalen.

Rond 15:30 kwam daar dan het verlossende woord: er is een uitslag. We mochten maar liefst 50 prijzen verdelen onder de vissers, naast de terugkomprijs en de prijs voor de grootste vis beschikbaar gesteld door Miranda van Hengelsport Overrijn.

Voordat de prijzen werden verdeeld werd eerst het bedrag kenbaar gemaakt welke deze dag was gegenereerd. Afgevaardigde Diederik van Bruggen van Huntington Campagneteam mocht eerst een cheque in ontvangst nemen van Martina Krijgsman-Schut die met haar bedrijf een bedrag van 1000,- beschikbaar stelde aan HCT. Daar bovenop kwam ook nog eens het schitterende bedrag van 2200,- welke de vissers vandaag bij elkaar hebben gevist. Totaal 3200,-. Dit is een fantastische opbrengst en daarmee is HCT de grootste winnaar van vandaag.

Vervolgens konden de prijzen voor de vissers worden uitgereikt. Grote winnaar van vandaag was Arjan Rijnberg die met 32 vissen en ruim 8 meter aan vis de Piet Meijvogel Bokaal 2017 op zijn naam mocht schrijven. Terugkomprijs werd gewonnen door Stefanos Kristokakis, die nu niet meer hoeft te sjouwen met zijn spullen.

Langs deze weg wil ik Hengelsport Ons Stekkie bedanken voor hun grote aandeel in de prijzentafel. Maar ook hartelijk dank aan alle vrijwilligers en sponsoren die op wat voor wijze dan ook hun steentje hebben bijgedragen aan dit evenement. Zonder jullie zou dit allemaal niet mogelijk zijn.

Volgend jaar hopen we deze wedstrijd wederom te organiseren. De verwachte datum zal 29 september. Hopelijk tot dan!

De uitslag volgt later

Verslag Piet Meijvogel Bokaal 21 november 2015

 Stichting JUUL grote winnaar Piet Meijvogel Bokaal

 

Op zaterdag 21 november moest het er dan van gaan komen. Na de gehele week de windkracht in de gaten te hebben gehouden is er besloten om de wedstrijd toch door te laten gaan. Mede doordat de opbrengst van de Piet Meijvogel Bokaal bestemd zou zijn voor Stichting JUUL.

 

Nadat de deuren van de Mijlpaal om 6:00 waren geopend konden de laatste voorbereidingen worden getroffen. Vanaf 6:30 kon men zich al inschrijven en menig vissers deed dit dan ook. Nadat een ieder zijn kaart had opgehaald en onder het genot van een bakje koffie de nodige visserslatijn werd besproken konden de mensen zich gaan opmaken om naar strand te gaan. Helaas hebben we de inschrijvingen de afgelopen week zien dalen in plaats van stijgen. Op papier waren er 70 vissers en op de morgen zelf bleken er nog een aantal niet te komen, waardoor er uiteindelijk met een dikke 60 man werd gevist.

 

Aangekomen viel het erg tegen. Veel wind, opkomend water en veel kelp wat op het strand lag. Veel vissers zakte de moed in de schoenen toen ze dit beeld zagen. Toch durfde de meeste vissers de strijd aan te gaan met trotsseringen der natuur. En alsof de weergoden het hebben voorzien viel aan het begin van de wedstrijd de wind geheel weg. Echter waren er nog wel de hoge golven en het vuil. Beide bleken achteraf mee te vallen. En afhankelijk van de plaats die je had geloot lag er veel water voor je of moest je het juist doen met een droge plaat. Zoals altijd is een droge plaat niet gunstig voor de visserij.

 

In de vakken A en B werd er veel vis gevangen terwijl het meer naar het noorden toe een stuk minder was. Maar gelukkig viel er te vissen en werd er ook veel vis gevangen. Zo werden er mooie baarzen, een gulletje van 58 cm en heel veel grote botten gevangen. Helaas moesten enkele vissers het ook doen zonder vis. Op strand ging al snel het gerucht dat er enkele vissers waren die meer dan 20 vissen wisten te vangen. Nadat het weer in het laatste uur een stuk onstuimiger werd wat gepaard ging veel wind, hagel en regen, werd het ook lastiger om te vissen. Maar alsnog werd er her en der nog een visje bij gesprokkeld. Om 13:00 klonk het eindsignaal en kon de balans worden opgemaakt.

 

Terug gekomen in de Mijlpaal bleek dat het grootste gedeelte van de vissers terug was gekomen. Nadat er eerst een mooie loterij werd gehouden kon daarna de cheque worden overhandigd door Martin van Rhijn aan Otto Bakkenes van Stichting JUUL. Vandaag wisten de vissers maar liefst 1050,- bij elkaar te vissen. Dus kunnen we met recht zeggen dat JUUL de grootste winnaar is van vandaag. Hierna werd de winnaar van de wedstrijd bekend gemaakt. Want met maar liefst 26 vissen en dik 7 meter mocht Erik van Dijk zich laten bekronen tot winnaar van deze wedstrijd.

 

Ondanks het slechte weer wat voorspeld was en de lastige omstandigheden waarin gevist moest worden kunnen we niets anders zeggen dat het een geslaagde wedstrijd was die zeker voor herhaling vatbaar is.

Martin van Rhijn

Uitslag Piet Meijvogel Bkaal 21 november 2015
  uitslag   piet meyvogel bokaal 21-11-2015
             
1 B Erik v. dijk 26 vissen 723 cm
2 A P.Troost 21 vissen 548 cm
3 E J. den. Engelsman 17 vissen 474 cm
4 C K. Winter. 13 vissen 381 cm
5 D R.v.Rossen 10 vissen 332 cm
6 A T.v.Elswijk. 19 vissen 545 cm
7 E Jan Stam 16 vissen 405 cm
8 B A.Olivieri 15 vissen 405 cm
9 C B.Duijndam. 8 vissen 239 cm
10 D J.Varkenvisser 7 vissen 211 cm
11 A J.v.Rossum 19 vissen 510 cm
12 B Kees de Weger. 10 vissen 310 cm
13 D N.Messenmaker. 7 vissen 210 cm
14 E P. v. Dam 7 vissen 193 cm
15 C Wilco Keur. 5 vissen 153 cm
16 A Martin v. Rhijn 19 vissen 486 cm
17 B N.v. Rossem 9 vissen 300 cm
18 D Sebastiaan de Mol. 7 vissen 194 cm
19 E Bert Kloos 4 vissen 110 cm
20 C E.v.Hagen 4 vissen 96 cm
21 A Huig Schaap 15 vissen 463 cm
22 B S.Witteman 10 vissen 296 cm
23 E JD V Egmond 5 vissen 135 cm
24 C A.v.Rhijn. 4 vissen 78 cm
25 D W.vd. Bent 1 vissen 35 cm
26 A M.Blenk. 16 vissen 437 cm
27 B J.Setoe. 6 vissen 198 cm
28 E W. Bruin. 3 vissen 108 cm
29 C Richard v. Loon 2 vissen 59 cm
30 A P.Koopman. 15 vissen 373 cm
31 E Robin Tromp 2 vissen 76 cm
32 B J.vd. Oever. 2 vissen 70 cm
33 C H.Eenkhoorn. 2 vissen 59 cm
34 A J. Wittenman 13 vissen 367 cm
35 B C.Ottens. 2 vissen 52 cm
36 C Arie. .vd. Plas. 2 vissen 50 cm
37 E L.Achterberg. 1 vissen 33 cm
38 A P.vd. Kuijl 11 vissen 364 cm
39 B K. v. Dijk 1 vissen 37 cm
40 E E.Houwaart 1 vissen 28 cm
41 C Kees.vd. Plas 1 vissen 17 cm
42 A Dirk.vd. Plas 10 vissen 275 cm
43 B M.vd. Plas 1 vissen 35 cm
44 E W. Louwman. 1 vissen 20 cm
45 A Robin.v. Loon 9 vissen 249 cm
46 B A. v. Elten 0 vissen 0 cm
47 B W.Jong 0 vissen 0 cm
48 C F. de. Jong. 0 vissen 0 cm
49 C K.Regeer. 0 vissen 0 cm
50 D Jaap. de.Jong 0 vissen 0 cm
51 D J.Rijnsent 0 vissen 0 cm
52 D D.vd. Bent 0 vissen 0 cm
53 E W.Rovers 0 vissen 0 cm
54 E Jan de. Jong 0 vissen 0 cm
55 E C.v. Klaveren. 0 vissen 0 cm
56 E P. Vlieland. 0 vissen 0 cm
    totaal aantal: 379 vissen 10739 cm

Verslag Piet Meijvogel Bokaal 4 oktober 2014

HSV de Brittenburgh vist 1600€ bij elkaar voor Stichting JUUL

Zaterdag 4 oktober was het eindelijk zover. De leden van de plaatselijke HSV organiseerde voor de eerste maal de Piet Meijvogelbokaal in de vorm van een grote open wedstrijd. Dit jaar is gekozen om de uiteindelijke opbrengst te doneren aan stichting JUUL, welke zich inzet om in de strijd tegen kinderkanker en daarbij hun donaties schenken aan het Sophia Kinderziekenhuis te Rotterdam.

 De BB-ers waren al weken in de weer om de voorbereidingen te treffen voor deze wedstrijd. Zij hebben al 13 jaar ervaring in het organiseren van grote wedstrijden, maar toch blijft het iedere keer weer spannend. Zeker nu er is gekozen om controleurs mee te laten vissen. Iedere visser gaat uiteraard het liefst vissen, dus vrijwilligers zoeken is lastig. Maar daarentegen wanneer er zoveel verschillende controleurs zijn kan de interpretatie van de regels verschillen wat de nodige problemen kan opleveren. Gelukkig was dit niet het geval. Dat deze wedstrijd veel landelijke bekendheid geniet bleek uit de vele aanmeldingen van vissers, waaronder ook leden van het Nederlands Korps wat de dagen ervoor het WK kustvissen hadden gevist in Frankrijk en op een verdienstelijke derde plaats eindigden. Zelfs het koninklijk huis had de aankondiging bereikt toen bleek dat prinses Beatrix te paard een kijkje kwam nemen bij de vissers.

Het voordeel van deze wedstrijd is dat er met twee hengels mag worden gevist in tegenstelling tot de meeste wedstrijden waar er maar met een hengel mag worden gevist. Hierdoor kan men beter zoeken naar de vis en zal men per ratio meer vis kunnen vangen.  Deze wedstrijd bood plaats aan 150 vissers. Uiteindelijk melden zich 88 vissers aan. De weersvoorspelling werd de afgelopen week nauwlettend in de gaten gehouden. Tijdens zo’n wedstrijd kan het weer behoorlijk wat roet in het eten gooien, zeker wanneer mensen ’s morgens uit het raam kijken om in plaats van in de regen en wind te gaan hengelen besluiten om hun warme bed op te zoeken. Maar de weergoden waren ons goed gezind: een zuidoosten wind met windkracht 3 en volop zon maakten het vissen erg aangenaam.. Alleen waren de verwachtingen van de visserij niet hoog gespannen. Wanneer de zee vlak is vallen de vangsten meestal tegen.

’s Morgens vroeg waren er enkele leden druk in de weer om het parcours uit te zetten, de prijzentafel klaar te zetten en om zich voor te bereiden op de drukte die zou gaan komen. Ook dit jaar was Benny’s Beach weer gastheer zijn om de toestromende vissers te verwelkomen. Nadat iedereen zijn plaatsnummer had opgehaald werden zij doormiddel van platte karren naar de plaats van bestemming gebracht. Het wedstrijdveld besloeg 3 kilometer langs de kustlijn.

Aangekomen op de plaats werd alles voorbereid om 4 uur lang te gaan vissen. Om 9:00 uur klonk het startsein en werden 176 onderlijnen  te water gelaten. Nu maar afwachten wat de zee ons vandaag te bieden heeft. Voor sommige was het vis en voor anderen alleen maar frustratie. Het was vooral zoeken naar de vis. En dat de visserij van plek tot plek totaal anders is bleek ook wel vandaag. Vissen zijn koudbloedig en daardoor inactief. Wat zonnestralen zorgen er voor dat vissen een zonnebank nemen waardoor ze wat actiever zijn en dit vaak een positief effect heeft op de visserij. Zo was dit ook bij menig visser te zien die bij zonneschijn zijn aas presenteerde op een ondiepe bank en hier de gewilde vis vond. Anderen hadden het geluk dat er een gaatje voor hen lag. Hierdoor staat er op deze plaats iets meer stroming en zorgt dat de vis vaak deze plaatsen op zoekt om te foerageren. Om 13:00 klonk het eindsignaal. De platte karren zorgden ervoor dat de vissers weer werden terug gebracht naar Benny’s Beach. Hier konden de tellers aan de slag en werden de vissers vermaakt met een goed verzorgde tombola. De eindstand kon worden opgemaakt en daarin bleek dat er 6 vissers zonder vis waren en dat er in totaal 394 vissen werden gevangen. Er werd met name bot gevangen en hier en daar een baarsje. En dat het gevangen kleine pietermannetje het niet eens was met vangst bleek wel toen hij zijn vanger stak met zijn stekels, met een dikke hand als gevolg. Over-all winnaar van vandaag was Klaas Winter met 17 vissen en 406cm, 2e Marcel Blenk met 17 vissen en 396 cm, 3e Peter van der Kuil met 15 vissen en 338cm.  Voor de verdere uitslag kunt u kijken op www.hsvdebrittenburgh.nl. Achteraf kunnen we spreken van een goed gelopen en geslaagde wedstrijd en kunnen we stellen dat de grootste winnaar van vandaag Stichting JUUL is, waarvoor de vissers 1600€ bij elkaar hebben gevist.

Martin van Rhijn

Uitslag Piet Meijvogel Bokaal 4 oktober 2014
uitslag p.m. bokaal 4-10-2014      
           
ranking vak deelnemer cm aantal  
1 b klaas winter 407 17  
2 d marcel blenk 396 17  
3 e peter vd kuil 338 15  
4 c edwin jongeneele 251 11  
5 a willem louman 237 10  
6 d piet de baare 376 15  
7 a johan setoe 222 9  
8 e sebastiaan mol 216 9  
9 c americo olivieri 192 8  
10 b hans eenkhoorn 180 7  
11 d peter van dam 253 10  
12 a richard sira 185 9  
13 e adrie iemanse 176 7  
14 c john duijnisveld 173 7  
15 b willem rovers 144 6  
16 d shirley zuyderduin 220 10  
17 a jiff cuypers 179 9  
18 e ed v zanten 170 7  
19 c wim vd plas 148 5  
20 b sjaak witteman 134 5  
21 d cor van klaveren 171 7  
22 a pierre vlieland 159 6  
23 c arno arkestein 144 8  
24 b ron seijsener 119 5  
25 e erik van dijk 118 5  
26 a paul v bohemen 156 6  
27 c ed brand 142 7  
28 d wim bruin 130 5  
29 e erik van hagen 113 5  
30 b nico kuyt 98 4  
31 c fred de jong 136 5  
32 a huig schaap 116 4  
33 e martin van rhijn 112 5 grootse vis
34 d arjen van elten 107 5  
35 b leo steenvoorde 51 2  
36 c dirk vd bent 124 5  
37 a marcel van dijk 113 4  
38 e tom vd pol 112 5  
39 d rob moens 104 4  
40 b le van hong 49 2  
41 c richard van loon 123 5  
42 e dick vd plas 112 5  
43 a johan van rossum 105 4  
44 d armel spee 88 5  
45 b henk van delft 46 2  
46 c jan willem sira 122 5  
47 e john beun 106 5  
48 a john plug 104 4  
49 d chris marijt 71 3  
50 b jan de jong 32 2  
51 c mark moens 108 4  
52 e robin van loon 96 4  
53 a jan witteman 92 3  
54 d kees de weger 69 3  
55 b peter vd kwartel 26 1  
56 c janhaasnoot 91 4  
57 a ton van elswijk 84 3  
58 e cees van dijk 59 3  
59 d jaap de jong 42 2  
60 b klaas ouwehand 25 1  
61 c niels van rossum 90 4  
62 e robin van dijk 51 2  
63 a leen barnhoorn 51 2  
64 d kees vd plas 42 2  
65 b jan groenewegen 24 1  
66 c micha voskamp 86 4  
67 a willem vd bent 49 2  
68 e maart vd plas 25 1  
69 d ruben van rossum 21 1  
70 b hendrik scheepmaker 20 1  
71 c leo achterberg 72 3  
72 a erik houwaard 48 2  
73 e leenderd kuyt 20 1  
74 c ricardo kalle 64 3  
75 a marco v kimmenade 36 2  
76 a peter kuyt 31 2  
77 c leroy v elten 21 1  
78 e peter dekker 0 0  
79 e marcel noort 0 0  
80 d jaap meyvogel 0 0  
81 c leen v duyvebode 0 0  
82 b cor v klaveren jr 0 0  
83 b jaco rijnsent 0 0