Binnenwatercompetitie Senioren 2014 Wedstrijd 1 Zaterdag12 April was het dan zover, twaalf man sterk begonnen die ochtend vol goede moed aan deze competitie. Plaats van afhandeling was de Leidsche Vaart nabij de Hillegomer brug, weer was goed veel zon en weinig wind. De bestaande ploeg van negen competitievissers kreeg aanwas te weten Gerard Kuyt,Bert Kloos en een geheel nieuw lid van H.S.V Brittenburgh Ruud Meidam. Baanuitzetter Dick van der Plas had de baan zeer ruim uitgezet, wat noodzakelijk is bij dit water, de kop en staartplekken werden bezet door Dick van der Plas en Bart de Vries. Na twee uur vissen was het op de meeste plaatsen droevig gesteld met de vangsten, aan het eind van deze sessie bleek dat de twaalf man in 5 uur 24660 gram vis hadden gevangen, terwijl op dezelfde plek de woensdag ervoor door de oudjes van de Arnoud120 kilo vis werd gevangen. Dagwinnaar was Bart de Vries met 6520 gram tweede was Kees de Weger met 5460 gram en derde was Dick van der Plas met 3320 gram. Wedstrijd 2 19 April Leidsche Vaart Deze wedstrijd stond in het wedstrijdrooster voor 26 April, maar Wim Bruin zei tegen me, dat kan je niet maken dan is het namelijk koningsdag, daarin werd hij bijgestaan door een aantal katwijkse vissers. Dat was niet slim van mij,dus werd de wedstrijd vervroegd en wel naar 19 April. Die ochtend was het met een harde noordoosten wind schuin op je handen echt afzien voor de 13 man waaronder twee gastvissers zijnde de broertjes Kees en Maart van der Plas. Er was wederom een mooie baan uitgezet voorbij de huizen,de schrale noordoosten wind met een gevoelstemperatuur van 4 graden was die ochtend de grote boosdoener, en zorgde voor een zeer slechte uitslag, de vis was er wel maar wilde niet bijten. De 13 deelnemers vingen 30 vissen waaronder 9 brasems goed voor 8400 gram. Dagwinnaar werd Dick van der Plas met 2440 gram, de tweede man op kop Jaap Meyvogel met 1380 gram, Wim Bruin en Gerard Fasseur waren met ieder 900 gram goed voor de derde plaats. Wedstrijd 3 Zaterdag 3 mei was de ringvaart nabij de Brokkebrug de plaats van handeling, de 10 man die ochtend aanwezig begonnen vol goede moed aan deze wedstrijd, het weer viel erg mee maar de vis was niet bijtlustig, de vangsten over het hele baan waren slecht tot matig, maar er was een uitzondering en dat was Bert Kloos hij wist na 5 uur vissen een net vol brasem aan te bieden goed voor 10 kilo en 380 gram. Was het de goede plek die daarvoor zorgde, of het voertje, maar misschien kan hij wel erg goed vissen, wij zullen het beleven in de loop van deze competitie. Tweede werd de man op kop Cees van Egmond met 2880 gram en derde werd Gerard Fasseur met 2840 gram. Het totaal gewicht was die ochtend 24 kilo en 90 gram.

 

         Verslag van de op een na laatste competitiewedstrijd binnenwater senioren.

De zevende wedstrijd op 30 juni werd vervist in de ringvaart, locatie Rutte.

Het weer was schitterend de zeven deelnemers begonnen vol goede moed na de loting om zeven uur aan de wedstrijd, er was weinig activiteit in het water en dat werd na twee uur vissen een keiharde realiteit, het eerste uur was er zo nu en dan actie op de hengel daarna was het over, behalve bij de man die op kop zat, Willem Bruin hij ging in de tweede helft zijn leefnet vullen met 6240 gram vis waaronder drie mooie brasems.

DSC00013.JPG

Tweede in deze hopeloze wedstrijd werd Bart de Vries met 1280 gram en derde werd onze nieuw komer Kees Freke met 1240 gram.

Met nog een wedstrijd voor de boeg  op 14 juli die  wordt vervist in de ringvaart locatie tussen het viaduct A 9 en het gemeentebord Zwanenburg.

Mede door de uitslag van de zevende wedstrijd is de spanning om het eremetaal tussen de kanshebbers alleen maar groter geworden                    Bart de Vries


 

 

 

                   Zesde wedstrijd vers  binnenwater senioren

Wederom was het de ringvaart die wij bezochten, traject Rutte was het deze keer.

Met een kleine ploeg van zes man die ver uit elkaar zaten begonnen wij om zeven uur aan de wedstrijd, het weer zag er hoopvol uit en er was visactiviteit in het water dus alle ingrediënten voor een goede visochtend waren aanwezig.

Omdat ik de kopplaats had getrokken is mij het verloop van de vangsten tijdens de wedstrijd volledig ontgaan, wel wist Wim Bruin mij na ander half uur te vertellen dat de vangsten zeer matig waren, daar had ik geen last van regelmatig ving ik een visje wel was de brasem beperkt aanwezig.

Nadat de vis spullen waren opgeborgen. Bleek de winnaar die dag Bart de Vries te zijn met 5680 gram, gevolgd door Leo Achterberg[ staart ] met 5440 gram derde werd Wim Bruin met 4580 gram.

Wederom een wedstrijd zonder grote uitslagen.

Met nog twee wedstrijden te gaan hierna is de spanning voor het eremetaal volop aanwezig, diverse deelnemers komen daarvoor in aanmerking, alleen  de volgorde van uitreiking wordt bepaald door de uitslagen van de laatste twee wedstrijden, die overgens niet vermeld worden op de site om het spannend te houden.                                Bart.

Verslag wedstrijd vijf           binnenwatercompetitie senioren

Ringvaart de Molenplas stond voor vandaag twee juni op het wedstrijdrooster.

Deze keer waren wij met zeven man aan de waterkant.

Het weer zag er in het begin van de ochtend goed uit, maar het werd na achten door de stevige noorden wind goed koud.

Bij aanvang van de wedstrijd was er visactiviteit op het water te bespeuren maar dat waren nog signalen voor veel vis en dat bleek ook wel tijdens de weging aan het eind van vijf martelende visuren.

Kees de Weger was wederom dagwinnaar met 3740 gram, als hij zo doorgaat met nog drie wedstrijden te gaan waarvan hij er 1 moet missen wordt hij met drie vingers in zijn neus kampioen.

Tweede met 40 gram minder werd zijn buurman Leo Achterberg met 3700 gram, en derde werd onze nieuwkomer Kees Freke met 1920 gram.

Als bijzonderheid valt te vermelden de vangst van Erik Hagen die na lang wachten eindelijk een aanbeet kreeg en met het naar binnen draaien was het geen vis maar een wolhandkrab.

Totaal werd er door zeven11420 gram vis gevangen[ droevenis al om )

Bart.

 

 

         Verslag van de vierde binnenwaterwedstrijd senioren

Zaterdag 19 mei was het de tweede keer dat er werd gevist in het,Amstel-Drecht kanaal deze keer met uitstekend weer weinig wind en zon.De opkomst was optimaal uitgezonderd Gereard Fasseur die wij langs deze weg veel sterkte en een goed herstel bij de heup operatie toe wensen.

De vangsten waren nu beter  dan de vorige keer, het totaal gewicht toen met 8 man was 8000 gram, deze keer zaten wij in het brede stuk van het kanaal na vijf uur vissen bedroeg het totaal gewicht door 9 man gevangen 32030 gram.

De winnaar die dag was de auteur van dit epistel met 12540 gram, tweede was Kees de Weger met 6080 gram en derde was de lijstaanvoerder Dick van der Plas met 5400 gram.

De vijfde wedstrijd op 2 juni wordt vervist in de Ringvaart ter hoogte van de Molenplas.

Tot dan         wedstrijdcommissie.

         Verslag derde wedstrijd binnenwatercompetitie 2012

Zaterdag 5 mei bevrijdingsdag, locatie Amsteldrecht, omstandigheden slecht vanwege een harde wind uit het noorden.

Er waren ochtend 8 man aanwezig, het lijkt wel of het koppeltje steeds kleiner wordt.

Na het uitzetten van een ruime baan kon na loting een ieder zich installeren op zijn plekje, dik aangekleed begon men aan de vijf uur durende wedstrijd.

In de eerste uren was er geen enkel leven aan de hengels te bespeuren, in de tweede helft van de wedstrijd werd er vis gemeld bij een paar vissers, na vijf moeizame uren bleek dat er vier man vis in het net hadden de andere vier hebben geen enkel leven op de hengel gehad.

Winnaar deze keer was Kees de Weger met 3400 gram, Kees is twee keer bij zijn hengel weggelopen om bij anderen te kijken hoe het ging en terugkomst lag zijn lijn slap met een brasem aan de haak [ dus Kees als het niet gaat met de visvangst … weglopen]

Tweede werd Wim Bruin met 2420 gram en derde was Jan Varkevisser jr. met vaste stok bracht hij 1850 gram naar de kant.                   Bart


 

 Verslag tweede wedstrijd binnenwatercompetitie Senioren  

28 April bloemen corso dag  honderden campers langs de Leidse Vaart ter hoogte van het keuken hof bos, ondanks deze drukte wisten wij toch een plekje te vinden voor een baanuitzetting. Die ochtend waren we met negen, Gerard Fasseur was niet aanwezig wegens heup problemen, het was fris en er stond een smerig windje de paraplu was onontbeerlijk, de vangsten waren beter dan de vorige keer in aantallen en gewicht. Na vijf uur vissen was het wederom Dick van de Plas die de eerste plaats opeiste met 10 vissen waaronder een schubkarper die tezamen goed waren voor 11500 gram. Dick viste met haakje 10 en 0.16 haaklijn nadat de karper was gezet zwom hij niet van Dick af maar naar hem toe zodat hij na enige moeite de vis kon scheppen [ goudvink ]. Tweede werd Kees de Weger met 22 vissen goed voor 3300 gram en derde was Erik Hagen met 9 vissen en 2900 gram. Het totaalgewicht was 23450 gram en daar stonden 55 vissen tegenover, 15 brasems 39 voorns en 1 schubkarper.      


Verslag eerste wedstrijd binnenwatercompetitie senioren 

Op zaterdag 7 april was het dan zover de eerste wedstrijd stond gepland voor  de leidsche vaart in de nabijheid van het keukenhofbos. De hengels waren gepoetst en wel uit de kast gehaald de viskleren van de mottenballen ontdaan, voertje gemaakt de maden bij moeder uit de koelkast gehaald en vol goede moed naar de waterkant. Er waren die ochtend zeven man aanwezig waaronder Kees Freke die als nieuweling de binnenwaterclub komt versterken. Het startsein werd ivm met de donkerte om 07.15 uur gegeven, met de wind uit het noorden was het koud en nog eens koud wat niet veel hoop gaf voor op veel vis. Wim Bruin kwam naar loting op kop en Dick v/d Plas op staart en moesten de  kilos vandaan komen, het eerste uur werd er gezien de omstandigheden een aardig visje gevangen, daarna kwam de wind er goed in waardoor er bij de meeste vissers zo nu en dan een aarzellende aanbeet te zien was. Naar vijf uur blauwbekken had Dick zijn staartplek waar gemaakt, hij werd eerste met 6400 gram en 14 vissen, tweede werd Bart met 3700 gram en 3 vissen, Jaap Meyvogel bezette met 2300 gram en 6 vissen de derde plaats.

Het totaal gewicht die dag was 15450 gram.

Bijzonderheden die ochtend was het verspelen van een zeer grote brassem door Wim Bruin en het verloren gevecht met een heuse karper door Jaap Meyvogel.

 Volgende wedstrijd is op 21 april in de leidsche vaart


Onze voorzitter Bart clubkampioen binnenvissen 2011

  winnaar.jpg

 

 

Zaterdag 5 nov.  prijsuitreiking competitie binnenvissen 2011

 De competitie is weer zoals altijd afgesloten met een gezellig avondje, onder het genot van een drankje nam onze voorzitter bart de competitie met ons door. Er was ruim 287 kilo vis gevangen in 9 wedstrijden met gemiddeld 8 man. Het weer was op 1 wedstrijd na prima, behalve de wedstrijd in Badhoevedorp daar hadden wij stort regen en harde wind waarbij menige paraplu het begaf, maar dat kon de prettige sfeer tijdens de wedstrijd niet verstoren.               Kees de Weger verbeterde zijn eigen record op de 7e wedstrijd in de Ringvaart bij Rutte door 20 kilo en 620 gram vis te vangen.

Nadat de mannen die de competitie  voortreffelijk georganiseerd hebben bedankt waren, bleek bij de prijsuitreiking dat Bart, Willem bij de laatste wedstrijd in Badhoevedorp met 1 punt gepasseerd was,en zich clubkampioen mag noemen

 drie-winnaars.jpg

 Het winnende trio

1e Bart de Vries
2e Willen Bruin
3e Jan Varkevisser

 

Daarna stond er een uitgebreid buffet klaar als prijs voor iedereen Altijd weer goed verzorgd door onze penningmeester.

 Nieuwe zoetwater vissers zijn van harte welkom om mee te doen met de zomercompetitie 2012.

Het is erg te vergelijken op zeevissen als je met een werphengeltje vist ,het is geen fanatiek gebeuren,daar er vissers zijn die tijdens de wedstrijd gerust even gaan buurten bij de mede vissers en zo doende de benen even te strekken.

Willem Bruin